Waterpolo 17/18-11-2018

Heren 1 naar tweede winst van het seizoen

Met een compleet team heeft Heren 1 van Aquadraat zaterdag 17 november laten zien deze competitie al flink gegroeid te zijn. Werd in de 1ste competitiewedstrijd nog kansloos met 3-9 verloren van De Gouwe, afgelopen zaterdag werd diezelfde tegenstander met 4-6 verslagen.
De Aquadraat ploeg ging zeer geconcentreerd te water en wist de 1
ste periode het doel goed schoon te houden. Zelf, daarentegen, kwam het 4 maal tot scoren (Rik Speel 3x en Noa van Straten) na prima uitgespeelde aanvallen en man-meer situaties. De mogelijkheid op 0-5 te komen vanuit een strafworp werd helaas door Luuk Enter niet benut. De Koudekerk/Leiderdorpse had volledige controle over de wedstrijd en wist dat te behouden. Alleen liep de ploeg in de rest van de wedstrijd tegen hetzelfde euvel aan als de voorgaande wedstrijden; veel kansen creëren maar deze niet benutten.
Gelukkig keepte Quinten van Buul weer een uitstekende wedstrijd waardoor de Gouwe-spelers steeds moedelozer werden en ook veel kansen begonnen te missen nadat ze eerst tot 3-4 waren terug gekomen. Rik Speel tekende nog in de 1
ste helft van de wedstrijd voor de 3-5 waarmee verreweg het grootste deel van de doelpunten gescoord was. Goed verdedigend spel van Teun Rutgers voorkwam in de 3de periode drie doelpunten van De Gouwe waardoor zij tot slechts 4-5 terug konden komen en nadat Luuk Enter in de 4de periode de marge weer op twee bracht (4-6) was de wedstrijd in Aquadraat’s voordeel beslist.

Het Heren 2 team kon weinig brengen tegen koploper De Kempvis uit Spijkenisse. Met name in het 2de part werd door scherp counterspel van de jonge tegenstanders afstand van Aquadraat genomen. Slechts goals van Rob Westgeest en Bram Griffioen (ieder 2x) gaven een eindstand van 12-4.

Heren 3 trad aan tegen hekkensluiter Vivax 1. Niet scherp spel leverde een 0-1 achterstand op. Gelukkig herpakte het team zich en wist het de achterstand snel om te buigen. Het team liet zich niet meeslepen door het trage spel van de tegenstander, wat resulteerde in een klinkende 17-3 overwinning. Vooral Sander Philippo wist zijn doelgemiddelde op te schroeven door 6 treffers te maken en Martijn van Diggele zag zijn harde werken beloond met 5 doelpunten.

Op papier een te winnen wedstrijd voor Heren 5.  Maar Residentie 4 bleek goed voorbereid waardoor we weinig kansen kregen en die we kregen ook niet benutten. Ook nu weer situaties waar we met een man meer doorkwamen maar dan de bal eenvoudig verspeelden en zo al snel 2 doelpunten tegen kregen. Dat het er niet meer waren was te danken aan goed keeperswerk. Dank zij een snelle bal van Immanuel wist Ricardo met een mooie drukbal tegen te scoren. Helaas met een  afstandschot strak in de hoek liep residentie uit naar 3-1. Het opnieuw verspelen van de bal in het doelgebied van de tegenstander zo’n 10 sec voor afloop derde part, leidde tot een snelle pass en weer strak onhoudbaar schot in de kruising waardoor Residentie op 4 kwam. Twee mooie goals van Peter als midvoor waren helaas net te weinig voor een punt. Volgende week nieuwe kans.

Dames 1 ging goed van start en liep snel uit naar 2-0. ZVL wist de aansluiting te behouden. Door te scherpe passing en niet goed afmaken konden de dames niet verder uitlopen en mocht ZVL hopen op een punt. Ondanks de laatste man-meer in de laatste 25 seconden konden de dames van Aquadraat niet de drie punten mee naar huis nemen waar ze gezien het spelbeeld recht op hadden.

Met ZPS trof Dames 2 de nummer 4 van de competitie. Zonder de vaste keepster hebben de speelsters deze positie zelf moeten invullen. De verdedigende taktiek werkte goed en de tegenstander had moeite met scoren. Het gebrek aan wissels en de vaste keepster brak de ploeg uiteindelijk toch op en ZPS kon meer tot scoren komen. De mooie aanvallen van Aquadraat gaf veel mogelijkheden tot scoren maar leverde slechts 1 doelpunt op. Verloren met een 1-5 stand.

Het meisjes CM team heeft een mooie wedstrijd gespeeld tegen de nummer 2 (Alkemade). De eerste twee parten wisten zij met een ruime 0-3 voor te komen (Famke Dijkstra 2x en Meike vd. Weegen). Helaas lieten ze het in het 3de part liggen en wist Alkemade zes keer te scoren. Met nog twee goals van Anne Roozendaal en een doelpunt van Alkemade is de wedstrijd geëindigd met een verlies van 7-5.

De gemende DG ploeg had een zware pot tegen Katwijk. Katwijk is een fysiek sterk team dat de individuele duels veelal wist te winnen. Door goed samenspel van Aquadraat wisten zij, ondanks de 8 tegendoelpunten, toch nog 3 doelpunten te maken (Mila Stankovic en Siemen vd. Weegen 2x).

De gemengde EG jeugd moest tegen WZK uit Wassenaar. In een wedstrijd waarbij alle spelers alles gegeven hebben werd tot de allerlaatste minuut hebben geknokt om te winnen. Het grootste deel van de wedstrijd stond de ploeg op voorsprong (doelpunten van Hugo Vonk, Julyne Tonnon en Mila Stankovic ) maar halverwege de 3de periode kwam WZK voor. Helaas werd verloren met 5-3. De ploeg en hun coach klommen na het krappe verlies tegen de nummer 3 echter met een supertrots gevoel het water uit.

Op de foto: Keeper Quinten van Buul van Heren 1 belangrijk voor de 4-6 zege op De Gouwe (foto Marlinda Dijksta)

Quinten van Buul 17-11-2018