Meet de Sponsor: Paul Catsburg van Sport 2000 in Leiderdorp 

Mijn naam is Paul en ik ben 49 jaar. Ik huur sinds 2008 het winkelpand in het Winkelhof en voer onder de formule van Sport 2000 mijn eigen sportwinkel Sport 2000 Leiderdorp. 

We zijn een allround sportzaak met een hoofd assortiment voor zwemmen, hardlopen, tennis, voetbal, fitness, hockey maar we hebben natuurlijk ook de andere sporten.

Hoe ben je bij dit bedrijf gekomen. 

Vroeger ambieerde ik heel graag een sportzaak. Na mijn ondernemers opleiding heb ik stage gelopen in een sportzaak, gewerkt in een sportzaak en ben citymanager geweest van een sportzaak. Daarna even geen sportzaak werk want ik kreeg een mooie baan als salesmanager voor een tennismerk. In die tijd kwam een goede klant met de vraag ‘ Paul, wil je mijn sportwinkel kopen’. 

Ik ben weggegaan en dacht toen, ‘ohhh, meent hij dat nou serieus’, ik terug en zijn we gaan onderhandelen. We zijn er niet uitgekomen maar ik was wel getriggert dat ik toch wel heel graag mijn eigen onderneming wilde hebben. Het toeval wilde toen dat Sport 2000 voor hun filiaal in de Winkelhof in Leiderdorp een ondernemer zocht. En ik wist het toen zeker, die ondernemer dat was IK!

Hoe kwam je bij de de zwemsport en bij Aquadraat terecht?

Ik ben in zuid Korea geboren en op 3 jarige leeftijd geadopteerd door een echtpaar in Gouda. Op 10 jarige leeftijd ben ik daar op waterpolo gegaan en heb dat 4 jaar heel fanatiek gedaan. We gingen toen verhuizen naar Ede en ging daar ook waterpoloën maar dat was toch anders dan in Gouda. Ik miste mijn vrienden en ben toen een andere sport gaan doen en de zwemsport uit het oog verloren. 

Ik kwam weer in aanraking met de zwemsport sinds mijn eigen zaak. Ik ben ook bij Aquadraat een keer gaan kijken bij waterpolo maar een teamsport viel toch niet te combineren met mijn werk. Ik heb wel het zwemmen weer opgepakt en train nu zelf ’s morgen voor dat ik naar de zaak ga in zwembad De Does.

Ik ben geen lid maar wil wel graag mijn steentje bij dragen aan Aquadraat en doe daarom mee met jullie sponsordoeken. Toch nog een beetje betrokken bij waterpolo als de bal tegen het Sport 2000 logo aan wordt gegooid. 

Had je een sportcarrière voor ogen.

Nee dat niet maar ik ben wel heel fanatiek en beoefen vol passie de sport. Eerst was dat waterpolo, daarna de Koreaanse vechtsport, toen tennis en nu zwemmen.

Naar welk sport kijk je het liefst.

De Olympische spelen vind ik altijd een hele mooie periode en doordeweeks kijk ik voetbal, studio sport, Formule 1, wielrennen of andere sporten.  De Diversiteit vind ik leuk net zoals Sport 2000.

-.-