shutterstock_92017922

Trimzwemmen

Trimzwemmen is een zwemactiviteit die bijzonder geliefd is voor een grote groep volwassenen. Onder begeleiding van een deskundige trainer wordt in banen gezwommen waarbij aan uw zwemtechnniek, lenigheid, spierkracht, conditie en coördinatievermogen wordt gewerkt. Hierbij wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende zwemslagen zoals borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag. Door het aanbieden van gevarieerde trainingen (1 of 2 per week) en gebruikmaking van onze nieuwe trainingsmaterialen zoals, beendrijvers, zwemplankjes en trainingsvinnen zullen de trimzwemmers, ongeacht het nivo, snel verbetering waarnemen in een prettige ambiance.
Waarom trimzwemmen?
Trimzwemmen bij onze startgemeenschap doe je omdat:

  • Je graag banen zwemt en onder begeleiding van een trainer aan je zwemtechniek, conditie en coördinatie vermogen wilt werken;
  • De trainingen op een gunstig tijdstip worden verzorgd;
  • Je als (beginnend) recreatief triatleet een efficiënte slagfrequentie en een betere uithoudingsvermogen wilt verkrijgen, waarbij de nadruk op borstcrawl ligt;
  • Gezelligheid en prestatie in evenwicht met elkaar zijn.

Wat is het doel van trimzwemmen?

Met trimzwemmen bent u op een gezonde, afwisselende manier bezig met de zwemsport. Het doel van trimzwemmen is om in een gezellige, ontspannen sfeer aan lichaamsbeweging te doen. Zo werkt u op verantwoorde wijze aan het verbeteren van uw conditie. Trimzwemmen is intensief en geschikt voor geoefende zwemmers. Wilt u meedoen aan trimzwemmen? Dan moet u de basis van de zwemslagen beheersen. Het accent ligt namelijk minder op het aanleren, maar meer op het verbeteren van de zwemslagen.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je na voorafgaand gelezen te hebben, geïnteresseerd bent geraakt om naar zwembad de Does te komen. Alvorens dit te doen, zou ik je echter adviseren om eerst contact met ons op te nemen via onderstaand contactformulier. Met jouw informatie kunnen we een inschatting maken bij welke zwemgroep de zwemmer kan worden ingedeeld.

Aanvulling:

Wij als startgemeenschap stellen dat zwemmers in een veilige omgeving training krijgen en aan activiteiten kunnen deelnemen. Dit betekent dat alle trainers, coaches en activiteitenbegeleiders in het bezit zijn van een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) certificaat en daarnaast bezit een voldoende aantal van onze vrijwilligers een geldig EHBO diploma.

Trimzwemmen 2016Speedo Swim-in Leiden in de Wittesingel

Ook in buitenwater, wordt af en toe gezwommen.

 

Mail ons