Waterpolo 10/11-11-2018

Dames 1 enige Aquadraat team dat winst behaald.

Zaterdag 10 november hebben acht teams van Aquadraat hun wedstrijden afgewerkt. Slecht één team behaalde winst (Dames 1), één team speelde gelijk (Heren 5) en de rest van de wedstrijden werd verloren.

Dames 1 trad aan tegen De Vliet uit Rijswijk. Al binnen 1 minuut wist de ploeg van coach Sander Philippo het net te vinden na een fout in de Rijswijkse verdediging. Hierdoor kwam Anouk Rietveld vrij voor de keepster te ;liggen en wist doeltreffend uit te halen; 1-0. Nadat eerst De Vliet langszij was gekomen was het jeugdspeelster Floor Schijvenaars die nog in de 1ste periode 2-1 aantekende. Vanuit een man-meer situatie scoorde zij eveneens de 3-1. De Vliet wist ook nu weer aan te haken, een spelbeeld dat de hele wedstrijd voort duurde; Aquadraat loopt uit den De Vliet krabbelt terug.
Zelf bij een 6-3 voorsprong (doelpunten Sanne de Ridder, Anouk Rietveld en Marlinda Dijkstra) had De Vliet de krachten nog om tot 6-6 terug te komen halverwege de 4
de periode, maar daarna was het wel gedaan met de Rijswijkers. Steeds vaker moest de ploeg aan de handrem trekken waar uitsluitingen op volgende. Deze uitsluitingen werden door Jolijn Vermeij en Nathalie Walraad benut en daardoor behaalde Dames 1 haar 3de overwinning.

Geen van de herenteams die moesten spelen eindigde de wedstrijd met winst. Heren 1 had aanvallend weinig in de melk te brokkelen tegen De Plas en verloor, na tot de helft 2de periode gelijk opgegaan te zijn, met maar liefst 3-10. Timo Dreef (2x) en Rik Speel waren de doelpuntenmakers. Heren 2 keek na de 1ste periode tegen een 0-3 achterstand aan maar wist in de 2de periode tot 3-4 terug te komen. De Vliet liep echter weer snel uit en had eind 3de periode een 5-9 voorsprong die in de laatste periode naar 6-11 werd vergroot. Niels Martha tekende voor de helft van de productie van Heren 2.
Heren 3 kon alleen de eerste periode even in het kielzog blijven van d’Elft; 1-1. Daarna was de Delftse ploeg ontketend en liep het via 8-1 halverwege naar een 13-2 overwinning weg. Alleen Heren 5 behaalde nog 1 puntje. Tegen BZ&PC werd eerst een fraaie 0-2 voorsprong genomen waarna het in de 2de en 3de periode BZ&PC was dat de wedstrijd dicteerde en naar 5-2 uitliep. In het laatste kwart knokte het team zich toch weer terug in de wedstrijd en 3 goals van Peter Baars zorgden voor een 6-5 stand begin 4de periode. Immanuel vd. Berg schoot de ploegen met nog 3 minuten te spelen naast elkaar en hoewel beide ploegen via man-meer situaties nog 2 kansen kregen te scoren bleef het bij 6-6.

Ook het CM meisjes team, Dames 2 en Dames 3 kwamen niet tot winst. Bij de CM was tegenstander Waterpolo Residentie te sterk. Doelpunten van Famke Dijkstra en Meike vd. Weegen en zeven tegentreffers bepaalden de eindstand op 2-7. Het Dames 2 team ging ruim ten onder tegen d’Elft, 10-1. Een doelpunt van Nina van Amsterdam betekende 2-1 en haalde de nul weg want daarna was het alleen nog maar d’Elft wat scoorde.
Bij
Dames 3 daarentegen bleef het heel lang spannend. Nadat de ploeg eerst 0-2 en 1-3 achter kwam waren het Nina van Amsterdam, Jolanda Duijvenbode en Wendy Vonk die zorgden voor een 3-3 stand. Daarna liep De Vliet weer uit naar 3-5 in de 3de periode maar wist in dezelfde periode jeugdspeelster Anne Roozendaal 4-5 te scoren. Het laatste part bleef deze stand lang staan en had Aquadraat mogelijkheden gelijk te komen. Toen De Vliet 23 seconden voor tijd echter 4-6 scoorde was het gedaan en daarmee eindigde de wedstrijd.