Wedstrijdzwemmen

Met wedstrijdzwemmen kan je al op een jonge leeftijd, vanaf 6 jaar, beginnen. Zodra je in het bezit bent van een A- en B- zwemdiploma en je wilt graag je zwemslag/techniek verbeteren om daardoor sneller te kunnen zwemmen, dan kan je bij ons 2 per week trainen voor het wedstrijdzwemmen binnen onze startgemeenschap. Door het aanbieden van gevarieerde trainingen en gebruikmaking van onze nieuwe trainingsmaterialen zoals, beendrijvers, zwemplankjes en trainingsvinnen zullen de zwemmers in een prettige omgeving tot hogere prestaties komen. Als startgemeenschap stellen wij daarom plezier en prestatie in een goed evenwicht te houden.

Om het geleerde in de praktijk te brengen kan je een aantal keren per jaar deelnemen aan KNZB- en Speedo wedstrijden. Tijdens een wedstrijd worden er verschillende slagen gezwommen over diverse afstanden. Afhankelijk van het programma kan je op zo’n wedstrijd 2 of 3 keer in actie komen. Het gaat er om wie het snelste zwemt. En soms zijn er medailles te winnen!
Waarom wedstrijdzwemmen?
Wedstrijdzwemmen doe je omdat:

  • Je graag in het water wilt zijn;
  • Jezelf wil vergelijken qua prestaties en snelheid met leeftijdgenoten uit de stad, de regio, de provincie en soms zelfs op landelijk niveau;
  • Het bijzonder goed is voor de ontwikkeling van lichaam en geest;
  • Het de algehele conditie en coördinatie vermogen verbetert;
  • Zwemmen een relatief ‘goedkope’ sport is waarbij je als zwemmer niet veel nodig hebt om te kunnen starten. De aanschaf van badkleding, een badmuts (als nodig) en een zwembrilletje is voldoende om als zwemmer te starten. Als wij als startgemeenschap, met professionele trainingsmaterialen kunnen bijdragen, vormen we voor de ouders in de gemeente Leiderdorp e.o. een betaalbare, zeer toegankelijk en bovendien gezonde sportmogelijkheid voor kinderen.

Wat is het doel van de wedstrijdsport?

  • Het leren omgaan met spanningen, winst en verlies;
  • Het leren omgaan en samenwerken met clubgenoten om een zo’n optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Oftewel samen iets doen om sterker te worden;
  • Het leren je lichaam te beheersen, het kennen van je mogelijkheden en proberen die grenzen te verleggen.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je na voorafgaand gelezen te hebben, geïnteresseerd bent geraakt om naar zwembad de Does te komen. Alvorens dit te doen, zou ik je echter adviseren om eerst contact met ons op te nemen via onderstaand contactformulier.  Met jouw informatie kunnen we een inschatting maken bij welke zwemgroep de zwemmer kan worden ingedeeld.

Aanvulling:

Wij als startgemeenschap stellen dat zwemmers in een veilige omgeving training krijgen en aan activiteiten kunnen deelnemen. Dit betekent dat alle trainers, coaches en activiteitenbegeleiders in het bezit zijn van een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) certificaat en daarnaast bezit een voldoende aantal van onze vrijwilligers een geldig EHBO diploma.

Tot ziens in het zwembad!!!!!

Zwemmen

Mail ons