Waterpolo 24/25-11-2018

Aquadraat heren 1 pakt belangrijke winst in degradatie strijd

Op zaterdag 24 november trad Heren 1 aan tegen De Devel uit Zwijndrecht. Deze ploeg staat net onder Aquadraat, op de laatste plaats. Bij winst zou dus een mooie voorsprong genomen worden op de ranglijst en aansluiting gevonden worden bij de middenmoot.
Het team startte onder leiding van aanvoerder Timo Dreef scherp aan de wedstrijd en belette via een strakke pressing De Devel het spelen. De Devel begon al direct met een zware fysieke verdediging en dat leverde Aquadraat totaal 11 man-meer situaties op. Danny Philippo was de eerste die daarvan profiteerde en 1-0 binnenschoot. Vervolgens scoorde Rik Speel (man-meer) en Timo Dreef (counter) binnen 8 seconden de 2-1 en 3-1 en had Heren 1 een voorsprong die niet meer werd weggegeven. Via 4-1 (Rik Speel, man-meer), Luuk Enter (5-3) en Noa van Straten (6-3, man-meer) had Aquadraat een mooie voorsprong halverwege de wedstrijd.
Daarna liep het stroever en verprutste de ploeg van coach Mark Kimpel slordig een aantal grote kansen waardoor het De Devel gelegenheid gaf tot 6-5 terug te komen. Begin 4
de periode hervond de ploeg zich weer en kan het via actief aanvallend spel meerdere man-meer situaties krijgen en benutten. Eerst wederom Danny Philippo (7-5) en Noa van Straten (8-6) waarna Teun Rutgers de bevrijdende laatste treffer maakte (9-7) waardoor met nog slechts 53 seconden te spelen de winst binnen was.
In geval het protest wat loopt tegen het onterecht in mindering brengen van 3 wedstrijdpunten wegens een onterechte speler in een eerdere wedstrijd wordt toegekend, heeft Heren 1 negen wedstrijdpunten en staat het daarmee slechts 1 punt onder de nummer zes op de ranglijst.

Hoewel Heren 3 wederom niet compleet aan de wedstrijd begon, waren de verwachtingen hoog. Aangevuld met jeugd werd de wedstrijd aangevangen tegen NZ&PC H2, een “6 punten wedstrijd” aangezien NZ&PC één plaats boven Aquadraat staat. Te zwak startten geeft een 2-0 achterstand maar feller spel levert een voorsprong op. Na twee prima treffers van Jorrit Wulffers schiet keeper Marco Overes in de laatste seconde van het part de bal in het NZ&PC doel en brengt daarmee de 2-3 . De ploeg loopt zelfs uit naar 2-5 maar daarmee was de koek op. NZ&PC neemt het heft in handen na meerdere uitsluitingen en scoort vijf keer achter elkaar. Een onnodig 7-5 verlies.
Heren 4 speelde uit in Ridderkerk een stevige wedstrijd waarbij er regelmatig forse duels waren. Na een 2-0 achterstand wisten ook hier de heren een voorsprong te pakken van 2-3. Het duel werd harder maar Heren 3 wist te blijven spelen en een 3-5 voorsprong te nemen. In het laatste part zette Poseidon een tandje bij qua hard spel en daarmee terug te komen naar 5-5 wat de einduitslag was.
In ’s Gravenzande stond
Heren 5 al snel op een 1-0 achterstand. Na de 1-1 door Immanuel vd. Berg liep Westland ‘96 uit naar 4-1 en kon alleen Peter Baars daarna 4-2 maken wat het laatste Aquadraat doelpunt was. Met meer conditie en spelers wist Westland te winnen met 8-2.

Aquadraat Dames 2 speelde in Gorinchem tegen De Linge/ PCG Dames 1, de nummer 4 van de competitie waar Dames 2 onderaan staat. Vanuit beide kanten werd goed verdedigd door middel van pressie op het hele veld. Er waren verschillende mooie aanvallen opgezet door Aquadraat, die helaas geen doelpunt opleverden. Qua snelheid kwam Aquadraat iets te kort. De uitslag werd 7-2, een prima resultaat voor Aquadraat.
Dames 3 speelde tegen koploper Niemo, altijd al een zware pot. Drie dames hadden er al een wedstrijd op zitten bij Dames 2 en twee aspiranten hadden ook al een wedstrijd in de armen. Dames 3 begon zeer goed maar keek na het 1ste partje tegen een 0-1 achterstand aan en pas in de 3de periode scoorde Niemo het 2de doelpunt. De laatste periodes waren heel spannend. De 1-3 achterstand werd in de laatste minuut omgebogen naar een 4-3 winst waarbij het winnende doelpunt een mooi afstandsschot was van Meike vd. Weegen.

Het meisjes CM1 team speelde tegen WZC uit Zoetermeer. Na eerder 5-1 verlies tegen deze ploeg was het ook nu niet bij machte een overwinning te behalen. Wel kon het team van coaches Danny Philippo en Lieke van Amsterdam beter weerstand bieden. Het werd uiteindelijk een duel met heel weinig doelpunten en een 0-2 overwinning voor WZC.

Aquadraat EG1 speelde thuis een geweldige wedstrijd tegen Alkemade. Er werd goed werd samen gespeeld, prachtig overgespeeld en hard op doel geschoten waardoor de ploeg maar liefst 15 keer kon scoren. Doelpuntenmakers: Mila Stankovic en Thom vd. Berg ieder 5x, Julyne Tonnon 4x, Hugo Vonk 1x.