Waterpolo 14/15-09-2019

Prima start waterpolocompeties Aquadraat

Op zaterdag 14 september zijn alle dames en herenteams en het meisjes team van Aquadraat gestart met hun competitie. Met vier gelijke spelen, drie keer winst en slechts één verliespartij kenden veel teams een prima start.

Dames 1 speelde tegen het stugge Poseidon uit Ridderkerk. Deze ploegen zijn aan elkaar gewaagd; in het afgelopen seizoen wonnen beide teams hun thuiswedstrijd en ook deze keer ontliepen de teams elkaar weinig. Poseidon had de beste start en wist een 0-2 voorsprong te nemen. Het duurde tot halverwege de 3de periode totdat Aquadraat dit wist te herstellen en weer langszij te komen; 3-3 door goals van Sanne Meijer, Nathalie Walraad en Sanne de Ridder. Na nog een keer op achterstand te zijn gekomen lukte het pas om aan de goede kant van de score te komen. Via goals van Nathalie Walraad, Nina Hidding en Marlinda Dijkstra kwam de ploeg op 6-5 voorsprong halverwege de laatste periode. Poseidon had het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 6-6.


Dames 2 behaalde een moeizame overwinning in de laatste halve minuut door een doelpunt van Floor Schijvenaars; 6-5. Vlak daarvoor had Nina van Amsterdam de ploeg al langszij gebracht. Floor Schijvenaars werd met drie doelpunten topscoorder.

Het Dames 3 speelde tegen de reserves van Poseidon met 7-7 gelijk nadat het in de 3de periode van een 4-6 achterstand was teruggekomen. Wendy Vonk doelpuntte 3 keer.


Het meisjes team speelde voor het eerst in een hogere leeftijdscategorie (< 17 jaar) en behaalde tegen Delft ook een gelijkspel. Na een eigen doelpunt van Delft scoorden Meike vd. Weegen, Famke Dijkstra en Anne Roozendaal.

Met ZPB uit Barendrecht trof Heren 1 direct een fysiek sterke tegenstander met veel ervaring. Waar voorgaande competities tegen vergelijkbare ploegen werd gestart en dik verloren, had Aquadraat deze keer de winst in handen. Met een zeer jonge ploeg en drie nieuwe spelers uit de jeugd, werd fanatiek gestart en ZPB geen duimbreed toegegeven. De ploeg wist het actieve spel goed om te zetten in doelpunten en leidde binnen twee minuten met 2-0. Weliswaar lukte het ZPB terug te komen maar elke keer kon de ploeg, onder leiding van een sterk keepende Quinten van Buul, een voorsprong nemen. Helaas wist de ploeg niet elke doelrijpe kans af te ronden waardoor het ZPB in de wedstrijd hield. Halverwege de laatste periode scoorde Luuk Enter zijn 4de goal en zette hij Aquadraat op een 10-9 voorsprong. Daarmee stevende Aquadraat op een hele fraaie overwinning af. Gebrek aan ervaring leidde 3 seconden voor tijd tot een verdedigingsfout waardoor ZPB nog langszij kwam en een punt mee naar Barendrecht nam.

Heren 2 haalde uit tegen De Vliet uit Rijswijk. Mede door vijf treffers van Bram Griffioen kon een eenvoudige 14-4 overwinning worden geboekt.

In Zoetermeer waren Heren 3 spelers Martijn van Diggele en Jorrit Wulffers met ieder drie doelpunten op dreef tegen WZC. Slechts 23 seconden voor tijd kon Martijn van Diggele de overwinning over de streep halen; 6-7.


In hetzelfde Zoetermeer kwam Heren 4 tekort. De ploeg liep snel tegen een 4-0 achterstand aan en WZC bouwde deze voorsprong langzaam uit. Pas aan het eind van de wedstrijd kon Aquadraat nog een paar keer scoren via Elwin Dreef en Arjen Didden (2x) en daarmee de stand iets dragelijker maken (12-5).

De start bij Heren 5 was een stuk beter. Met vier doelpunten van Menno Lourens en twee van Immanual vd. Berg en Peter Baars ging de ploeg met 3 punten aan de haal.

Geslaagd jeugdkamp

Leden Aquadraat op jeugdkamp

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september zijn de jeugdleden van Aquadraat als start van het nieuwe seizoen op jeugdkamp geweest. In een grote accommodatie in Doornspijk (nabij Nunspeet) hebben de kinderen en begeleiders twee nachten geslapen.

De tweede nacht ging daar de bekende spokentocht door de omliggende bossen aan vooraf. De kinderen werden opgedeeld in kleine groepjes en gingen met een begeleider ’s avonds laat het bos in. Op de route die ze moesten afleggen waren verschillende spannende verrassingen uitgestippeld zodat de meesten met een versnelde hartslag weer terugkwam bij de slaapplaats. Een groot deel van het weekend stond in het teken van “Ruimtevaart” waarbij de kinderen uiteindelijk een wedstrijd deden wiens in elkaar geplakte raket het verste weg geschoten kon worden.

Waar sommigen maar een paar meter ver kwamen, gingen meerdere raketten tientallen meters door de lucht om uiteindelijk ergens in de bossen weer neer te komen.
Ondanks af en toe wat minder fraai weer was het een geslaagd kamp met veel plezier en weinig slaap.

Op de foto: een aantal jeugdleden van Aquadraat op het kamp in Doornspijk

Save the date!

!!! ATTENTIE ATTENTIE !!!
Blok snel in je agenda: 
ZATERDAG 6 JULI vanaf 18.00 uur
Wat we alvast kunnen verklappen:
Afsluiting van het seizoen
Clubhuis in Koudekerk
Voor alle leden van SG Aquadraat
Gezinsleden zijn ook welkom
Gezelligheid
BBQ 
Lekker plonsen
Verdere info (o.a. hoe aan te melden en de kosten) volgt snel! 
 
Hartelijke groeten van de Activiteitencommissie,
Henny, Jorrit, Celeste, Bianca en Barbara

Waterpolo 13/14-04-2019

Dames 1 Aquadraat halen uit in laatste wedstrijd
In de allerlaatste wedstrijd van de competitie heeft het Dames 1 team van Aquadraat een forse overwinning behaald op de ZVVS dames uit Vlaardingen. De wedstrijd kwam een beetje stroef op gang maar na de 1-0 van Lieke van Amsterdam na 3 minuten spelen, was het Anouk Rietveld die in de 1ste periode nog twee keer trefzeker was en 3-0 op het scorebord zette. Via deze 3-0, 3-0 in de 2de periode en 2-0 in de 3de periode had de ploeg al een ruime 8-0 voorsprong voor het laatste speldeel begon. Hierin werden via onder andere de jongelingen Floor Schijvenaars en de afscheid nemende Britt Kluivers, beiden goed voor twee goals, nog zes treffers toegevoegd. Pas in de laatste minuut kwam ZVVS tot scoren (13-1) waarna Anouk Rietveld de wedstrijd en competitie beëindigde door 14-1 te scoren. Dit resultaat brengt Dames 1 op een fraaie 4de plaatst ion de eindstand.
Heren 1 speelde de laatste wedstrijd tegen kampioen “Waterpolo Den Haag” een heel verdienstelijke wedstrijd. Waar de ploeg voorgaande wedstrijd tegen BZC een halve pot prima speelde, hield het dat nu de hele wedstrijd vol. Halverwege de wedstrijd keek de ploeg, na onder andere een prachtig doelpunt met de “helikopter-techniek” door topscoorder Luuk Enter weliswaar tegen een 4-6 achterstand aan maar dat wist het in de 3de periode om te buigen tot een 7-6 voorsprong. Na in de 4de periode zelfs een 8-6 voorsprong te nemen was echter de koek op in aanvallend opzicht. Waterpolo Den Haag kroop langzaam maar zeker over het Leiderdorps/Koudekerkse team heen en wist vlak voor tijd de 8-9 overwinning binnen te halen. Een teleurstelling voor het jonge team, maar een opsteker om het goede spel en de progressie van het seizoen 2018-2019 mee te nemen naar het volgende seizoen.
De reserve Dames en Heren teams kenden een zeer zware competitie en zijn beiden gedegradeerd naar respectievelijk de 4de en de 3de klasse. Dames 2 wist in de hele competitie tot zaterdag slechts 1 punt te behalen maar kenden een sterke afsluiting van het seizoen. Tegen MNC uit Dordrecht, geëindigd op plaats 7, waren het Floor Schijvenaars en Kirsten Westgeest die het voortouw namen. Met name Floor Schijvenaars was op dreef met 4 doelpunten waar de andere twee goals van de 6-3 overwinning afkomstig waren van Kirsten Westgeest. Het venijn zat in de tweede helft van de wedstrijd waarin Aquadraat de 2-0 marge behield (4-2) na de 3de periode en het in de 4de periode, ondanks 3 vrouw-minder situaties de wedstrijd winnend afsloot.
Heren 2 lukte het niet de laatste wedstrijd te winnen. Tegen het eveneens laag staande ZVL had het vooral moeite met de scherpe afstandsschoten van de Leidenaars en was het zelf niet scherp in de aanval. Het liep al in de 2de periode een 0-5 achterstand op maar knokte zich vervolgens goed terug. Via 2-5 na de 2de periode kwam de ploeg terug tot 7-8 voordat de laatste periode inging. Ondanks doelpunten van Werner Stolk (8-9) en Bram Griffoen (9-10) met nog 2 minuten te spelen slaagde de ploeg er niet in langszij te komen en sloot het de competitie af met een nipte nederlaag.
Na afloop van de competitie hebben alle teams in het Koudekerkse clubhuis van Aquadraat met een feestavond de competitie afgesloten. Het bleef lang gezellig ….

Op de foto: het Dames 1 team van Aquadraat dat een fraaie 4de plaats behaalde in de competitie.

Dames 1 seizoen 2018-2019

Waterpolo 06/07-04-2019

Aquadraat heren 1 binnen 5 minuten speeltijd naar groot verlies.
Tegen het hoog geklasseerde BZC uit Bergambacht startte het Heren 1 team van Aquadraat goed. De ploeg speelde een hoge pressing en wist door individueel goed te verdedigen keer op keer de BZC aanvallen af te slaan. Aanvallend werden de nodige kansen gecreëerd maar te vaak stond de sterke BZC goalie in de weg. Na een 0-1 voorsprong (Timo Dreef) kon BZC via scherpe afstandsschoten wel op 3-1 komen maar halverwege de wedstrijd had aanvoerder Timo Dreef de stand weer op 3-2 gebracht. Aquadraat ging in de 3de periode heel slecht uit de startblokken en de poging om langszij te komen en kans te maken op een puntje of meer was snel verdwenen. Concentratieverlies gaf BZC de mogelijk om binnen 1½ minuut maar liefst vijf maal te scoren; 8-2. Na een time-out hervond de ploeg zich weer en hield het vervolgens BZC tot halverwege de laatste periode van het scoren af. Het verzuimde echter zelf om te scoren door te gretig in de aanval te zijn en daarmee geen grote kansen te creëren. Al met al was het BZC dat in de laatste 3 minuten van de wedstrijd gebruik maakte van slapte bij Aquadraat, zes keer wist te scoren en daarmee Heren 1 een 14-2 nederlaag toebracht.
Dames 1 behaalde een makkelijke overwinning op Gouwe. Al in de 1ste periode werd een 0-3 voorsprong genomen via Lieke van Amsterdam, Sanne de Ridder en Anouk Rietveld. Na 0-4 (Britt Kluivers) in de 2de periode kwam Gouwe pas tot scoren maar Aquadraat behield een ruime voorsprong door een hattrick van Anouk Rietveld. Met de laatste goal van Lieke van Amsterdam (3-8) was het pleit beslecht en uiteindelijk kan Dames 1 met een 4-8 winst naar huis en heeft het met nog één wedstrijd te gaan tegen het laag geklasseerde ZVVS uitzicht op een fraaie 4de plaats.
Door winst afgelopen weekend van De Devel, concurrent voor de titel, staat Heren 4 vast op de 2de plaats. De een na laatste wedstrijd speelden ze in het industriële hart van Nederland tegen Sport Club Oude Maas (SCOM). Qua spel niet de beste wedstrijd na een paar weken stil gestaan te hebben. Maar door de routine en een beetje geluk ging de wedstrijd gelijk op. Begin 4de periode was de stand 4-4. Hierna kwam SCOM voor het eerst in de wedstrijd voor te staan; 5-4. Hierop maakte na een goed aanval via de zijkant Nikolaj van Tol de aansluitende 5-5. SCOM scoorde weer 6-5 waarna Martijn Back deed wat hij het hele seizoen al doet, scoren! Met 6-6 ging Heren 4 de laatste twee minuten in. SCOM liet hierin een uitgelezen kans op 7-6 liggen waarna Martijn Lourens in de laatste minuut via een harde strakke vrije worp in de kruising de verlossende 6-7 scoorde.

Waterpolo 30/31-03-2019

Aquadraat Dg 1 Kampioen

Door verlies van naaste concurrent Sassenheim, is het DG1 team van Aquadraat kampioen geworden in de 2de klasse A. Om de ploeg toch een “echte” kampioenswedstrijd te geven was er op dinsdagavond 26 maart een wedstrijd georganiseerd tegen Alkemade. Na een toch nog zenuwachtige start waarin de ploeg van coaches Noa van Straaten en Timo Dreef op een 0-1 achterstand kwam, ging de ploeg steeds beter spelen. Uiteindelijk werd Alkemade met grote cijfers verslagen en konden de spelers en speelsters de coaches het water in gooien om het kampioenschap te vieren. Weer terug op de kant ontvingen alle spelers en speelsters een oorkonde, bloemetje en kreeg het team een cadeaubon om wat leuks mee te doen.
De volgende spelers en speelsters zijn kampioen geworden: Esmee Buter, Robin Verboom, Siemen vd. Weegen, Britt Buter, Mayra Lammers, Tycho Wouters, Wesley Vervark, Bram Ouwendijk en vaste invallers Mila Stankovic, Julynne Tonnon en Thom vd. Berg.

DG1 Kampioen

De twee selectieteams van Aquadraat kwamen dit weekend allebei tot winst. Dames 1 zegevierde met 4-5 over Katwijk en Heren 1 won met 8-13 in Zwijndrecht van De Devel.
Dames 1 was met zeven dames afgereisd naar het als laatste geklasseerde Katwijk. Geen wissels dus de ploeg moest goed omgaan met de kansen. In het 1ste part werden er goede kansen gemist en kon Katwijk weinig inbrengen. Sanne de Ridder opende de score in het 2de part en snel daarna maakte Katwijk gelijk. Hoewel de dames van Aquadraat de betere waren, was het toch Katwijk dat op voorsprong kwam en ging Aquadraat het laatste part in met een 4-2 achterstand. In dit part wisten de Aquadraat dames wel het net te vinden. Het winnende doelpunt werd 8 seconde voor tijd gemaakt door Marlinda Dijkstra en daarmee ging de winst verdient naar een opgelucht Aquadraat.
Een vergelijkbaar wedstrijdverloop was er te zien bij
Heren 1. De Devel was de mindere ploeg maar wist in de eerste 1½ periode wel alle kansen te benutten en een 6-3 voorsprong te nemen. Daar bleef het echter lange tijd bij qua Devel-doelpunten en Aquadraat nam onder leiding van Noa van Straaten en Rik Speel langzaam maar zeker de wedstrijd over. Al voor het einde van de 2de periode werd het 6-6 en tot halverwege de laatste periode werd De Devel van het scoren afgehouden. Met vier doelpunten van zowel Rik als Noa en drie van Luuk Enter werd een flink uitslag neergezet en sloot De Devel de wedstrijd af met een doelpunt uit een strafworp 3 seconden voor tijd.

Heren 2 trad met acht man aangevuld met keeper Niels vd. Kroft uit Heren 5 aan tegen het jonge D’Elft 2. Door behoudend te spelen kon het 2de lang prima tegenstand bieden en bleef de stand gelijk op gaan. Met name in het 3de part werden fouten van Aquadraat afgestraft met snelle counters en liep D’Elft uit naar 9-5. Een goede 4de periode kon de wedstrijd niet meer redden, eindstand 11-7.

Ook het Heren 5 team speelde een wedstrijd met slechts zeven man. Tegen een sterk Westland gaf de ploeg voor wat het waard was en door kranig verdedigen kon de tegenstander vaak afgestopt worden. Na de 2de periode was de koek echter op en kwamen veel bal niet meer op de goede plaats aan. Eindstand 2 – 11.

Het EG1 team startte tegen Alkemade niet zo goed maar kwam na een achterstand van 5 -2 in de 1ste periode steeds verder terug door goed samenspel. Door mooie passes en vooral teamspirit kwamen ze halverwege de 3de periode tot 7 -7 en het bleef spannend tot de laatste minuut. Bij een stand van 8 -8 ging de laatste minuut in. Om en om werd er door elke ploeg nog twee keer steeds gescoord. In laatste 15 seconden werd de verlossende 10 – 11 werd gemaakt!!

Waterpolo 2/3-2-2019

Aquadraat dames 1 behaald prima overwinning op hoog geplaatst Poseidon

Aquadraat Dames 1 trad aan tegen het op de 3de plaats staande Poseidon. Van voorgaande confrontaties was bekend dat deze tegenstander moeite heeft met een zware pressing. Daarom ging de ploeg van coach Sander Philippo met die opdracht het water in. En deze opdracht werd goed uitgevoerd. Poseidon had hier grote moeite mee en met het steeds scherp onderscheppen van de bal speelde Aquadraat een prima wedstrijd. Weliswaar wist Poseidon op 1-0 te komen maar al in de 1ste periode zette Lieke van Amsterdam en Marlinda Dijkstra dat recht; 1-2. De kansen die daarna werden gecreëerd werden goed afgemaakt en Dames 1 liep halverwege de 3de periode uit naar een 2-6 voorsprong. Poseidon klampte echter weer aan en wist, door twee goals nog in de 3de periode, een 4-6 stand neer te zetten zodat het de laatste periode er nog om ging spannen. Aquadraat Dames 1 wist echter meer doelpunten van Poseidon te voorkomen door de zware pressing aan te houden en als collectief de tegenstander uit haar spel te halen. In de 4de periode werd nog slechts één keer gescoord; Lieke van Amsterdam schoot in de allerlaatste seconde de 4-7 overwinning binnen. Een verdiende overwinning op de nummer 3 van de ranglijst waarbij Lieke van Amsterdam (3×), Marlinda Dijkstra (2×), Sanne de Ridder en Anouk Rietveld trefzeker waren.

In het gloednieuwe, moderne bad in Katwijk trad Heren 1 aan tegen Katwijk 3. In de eerste helft van deze competitie werd hier nog met 10-6 van gewonnen, deze wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Het goede spel van vorig weekend was ver te zoeken en de ploeg had moeite zich goed te positioneren op het brede speelveld. Via Rik Speel werd nog een 0-1 voorsprong genomen maar daarna was het vooral Katwijk dat aanvallend de wedstrijd goed in handen nam. Via 3-1 halverwege stond het 4-2 voor bij het ingaan van het laatste speldeel. Beide ploegen hadden op dat moment alle man-meer situaties gemist, Katwijk 5 keer en Aquadraat 5 keer, en in de laatste periode lukte het alleen Katwijk hier één maal uit te scoren. Ondanks twee doelpunten van captain Timo Dreef trof Katwijk verreweg aan het langste eind; 8-4 winst.

Heren 2 speelde in eerste instantie een prettige wedstrijd tegen Poseidon. Een 3-0 achterstand werd omgebogen naar een 3-4 voorsprong maar Poseidon liep vervolgens weer uit tot 8-5. In de 4de periode liepen de gemoederen binnen het Heren 2 team door onnodig strakke arbitrage hoog op, eindigden de ploeg met 6 spelers en ging de wedstrijd met 14-5 verloren.
In de afdeling van het
Heren 4 team verrassende uitslagen. De koploper verloor en zelf hebben ze gedaan wat ze moesten: winnen. In een goede wedstrijd gaven ze de tegenstander MNC uit Dordrecht geen kans. Via 9-0 halverwege werd het uiteindelijk 14-2 door doelpunten van ondermeer Martijn Back 4x, Jiannis Stavrakellis 3x en Peter van Veen 2x.

Vorige week verloor het CM1 team van ZVL, dit weekend was er kans op revanche. De speelsters kregen specifieke opdrachten mee het water in waardoor zij meer grip op ZVL kregen. Ondanks een achterstand in het begin van de wedstrijd bleven de speelsters zich goed aan hun opdracht houden waardoor de wedstrijd kantelde in het voordeel van Aquadraat. Uiteindelijk werd met 6-3 gewonnen.
Ook het
CJ team heeft een mooie overwinning behaald. Met 9-2 gewonnen van Vivax uit Oegstgeest. Met name door een goede pressing kwam de tegenstander vaak niet aan een aanval toe. Daarnaast wisten Lucas van Kreuningen (3x), Martijn Devilee (2x), Sander Heens (2x) en Cas Minnee en Patrick van Delft uit een aantal mooie aanvallen te scoren.

Beide pupillen teams behaalden grote overwinningen. Het EG team won met 23-3 in een wedstrijd waarin alle spelers in het team gescoord hebben.
Het
DG team begon de wedstrijd zonder wissels. Maar door goede pressing wist het team energie te sparen en regelmatig de aanval van ZDHC te onderbreken. Omdat bij de tegenaanvallen goed werd samengespeeld, werd de tegenstander weggespeeld en kon de ploeg tot vlak voor het einde 23 keer scoren zonder een tegentreffer te incasseren. Dat in de slotfase door vermoeidheid twee doelpunten werden geïncasseerd, maakte deze wedstrijd voor beide teams nog even leuk. Het DG team blijft na deze overwinning op kampioenkoers.

Waterpolo 26/27-01-2019

Heren 1 Aquadraat stunt tegen hoog geklasseerde MNC

In een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld is het jonge Heren 1 team van Aquadraat erin geslaagd het op de 2de plaats staande MNC uit Dordrecht, te verslaan. De 9-5 overwinning was terecht en had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als de ploeg onder leiding van captain Timo Dreef in de slotfase zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen.
Heren 1 zat vanaf het begin goed in de wedstrijd en wist in de 1
ste helft van de wedstrijd de matige MNC keeper vijf keer makkelijk te verschalken. Op de spits positie creëerde het team keer op keer een vrije man die vervolgens het doel eenvoudig wist te bestoken. MNC verknoeide veel aanvallen maar had ook een geconcentreerde verdediging onder leiding van de goed spelende Noa van Straaten en Maikel vd. Berg tegenover zich. Keer op keer werden passes van MNC onderschept en daarmee toonde het team de groei die ze voor de winterstop hebben gemaakt, door te gaan zetten. Na in de 3de periode eerst een voorsprong van 8-4 te hebben genomen, ging de Dordtse ploeg het over een andere boeg gooien. Via intimidatie probeerde het Aquadraat uit zijn spel te halen maar de scheidsrechters anticipeerden daar goed op. De verkregen man-meer situaties werden echter niet benut waardoor de voorsprong niet echt verder opliep. Weliswaar lukte het de ploeg in normale aanvallen steeds een vrije man in de tweede lijn te krijgen maar deze kansen werden steeds over of naast geschoten. Pas in het laatste deel van de 4de periode was het Timo Dreef die het laatste doelpunt (9-5) op het wedstrijdformulier zette. Doelpuntenmakers: Timo Dreef 4x, Luuk Enter 3x, Maikel vd. Berg 2x.

Het Heren 2 team speelde een belangrijke wedstrijd tegen het even hoog staande ZPB uit Brandrecht. De sterke en goed schietende midvoor van de Barendrechtse ploeg was een plaag voor de Aquadraat verdediging. Het lukte mondjesmaat om deze speler aan banden te leggen waardoor Aquadraat steeds tegen een achterstand aankeek. Hoewel de ploeg voldoende aanvallen kreeg waren slordige en te late passes er de oorzaak van dat het Heren 2 niet lukte de stand om te buigen en genoegen moest nemen met een 5-7 verlies.

De kampioensaspiraties van Heren 4 worden elke week duidelijker en ook deze keer werd weer ruim gewonnen. In de 1ste periode lukte het niet om afstand te nemen maar na 2-3 werd in de 2de periode een 2-7 voorsprong gepakt die tot 3-10 werd vergroot voor de laatste periode werd gestart. Daarin voegden Elwin Dreef, Peter van Veen en Martijn Back nog een doelpuntje aan het totaal toe en werd met 3-14 gewonnen.

Het EG1 team behaalde een overwinning op DES/DSZ/ZDHC combinatie uit Den Haag. Mila Stankovic scoorde al binnen 1 minuut twee keer en zette Aquadraat direct op voorsprong. Helaas kwam de tegenstander nog even terug (2-2) maar in de 2de periode al liep de ploeg uit naar 5-2 door onder andere Hugo Vonk en Thom vd. Berg. Pas in de slotperiode werd daarna weer gescoord en het was Mila Schellingerhout die de eindstand op 6-3 bepaalde.

Op de foto: Noa van Straaten (wit) speelde een sterke rol in de Heren 1 verdediging

 

Noa van Straten (26.01.2019)

Waterpolo 15/15-12-2018

Aquadraat dames 1 pakt punt tegen koploper Rotterdam

In een hele sterke wedstrijd van Dames 1 van Aquadraat is het gelukt om tegenstander Rotterdam, koploper in de afdeling, op een gelijkspel te houden. Zelfs winst heeft tot de mogelijkheden behoort …
Vanaf de eerste minuut liet Aquadraat zien te gaan voor de punten ondanks de lagere klassering op de ranglijst. Via 1-1 na de 1
ste periode en een 5-4 voorsprong halverwege de wedstrijd kwam Rotterdam in de 3de periode op een 5-6 voorsprong en leek het de wedstrijd toch onder controle te krijgen. Jolijn Vermeij (6-6) en Nathalie Walraad (7-6) zetten Aquadraat echter weer op voorsprong en opvallend daarbij was dat alle doelpunten door zeven verschillende speelsters werden gescoord. Het was echter Nathalie Walraad die in de 4de periode ook weer scoorde en Aquadraat op 8-7 zette met nog ruim 3 minuten te spelen. Rotterdam bleef, letterlijk en figuurlijk, doorknokken en nam de leiding over binnen 1 minuut (8-9) en kreeg na een U.20 van Anouk Rietveld de uitgelezen kans op 8-10 maar Aquadraat onderschepte deze aanval en kon 2 seconden voor tijd via een afstandsschot van Sanne de Ridder op 9-9 komen en daarmee een punt pakken op de koploopster.

Ook Heren 1 speelde een goede wedstrijd, tegen nummer 3 op de ranglijst, WZC. Door doelpunten van Luuk Enter (strafworp) en Rik Speel (man-meer) nam de ploeg brutaal de leiding maar wist dit niet vast te houden. Wel kon de ploeg tot halverwege de 2de periode bij blijven waarna WZC in het resterende deel van de 2de periode en begin 3de periode uitliep naar 3-8 (doelpunt naar 3-3 door Danny Philippo) alvorens Luuk Enter weer namens Aquadraat wist te scoren. Dat bracht Heren 1 wel weer terug in de wedstrijd en via goals van Rik Speel, Maikel vd. Berg en 3x Luuk Enter sloop de ploeg naar een 9-10 achterstand aan het eind van de laatste periode. Meer zat er niet in; een makkelijk gegeven strafworp werd door WZC verzilverd waardoor de marge weer op twee kwam en Aquadraat de tweede goede wedstrijd op rij toch met lege handen achterbleef.

Tegen bekende Sassenheim kwam Heren 2 ook net te kort om een punt in huis te houden. Na 2 periodes had Sassenheim een 1-4 voorsprong maar een tussensprint (doelpunten Alex vd. Schalk en Bram Griffioen 2x) gaf weer een gelijkspel. Sassenheim herpakte zich echter weer snel, liep uit naar 4-8 en met twee goals eind 4de periode kon Aquadraat alleen nog maar dichterbij komen (6-8) maar geen punt pakken.
Het
Heren 3 team speelde een makkelijk potje tegen WZK in Wassenaar. Via 2-5 halverwege liep de ploeg in de laatste twee periodes uit naar maar liefst 4-15. Jorrit Wulffers (6), Martijn van Diggele (4) en Sander Philippo (3) namen het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening.
De belangrijkste wedstrijd van het weekend werd gespeeld door
Heren 4. Tegen koploper De Devel uit Zwijndrecht moest gewonnen worden om uitzicht op de 1ste plats te houden. Dat lukte met verve. Tot ver in de 2de periode bleef de stand gelijk maar halverwege de 3de periode sloeg Aquadraat een gaatje naar 2-5 via Martijn Back, Peter van Veen en Elwin Dreef. Heren 4 wist goed de man-meer situaties te benutten maar was verdedigend niet opgewassen tegen harde afstandsschoten. De Devel gaf niet op en kwam nog voor het ingaan van de laatste periode hierdoor op voorsprong (6-5). Aquadraat had echter het slotwoord via Jiannis Stravakellis en Martijn Back, die de helft van de doelpunten voor zijn rekening nam, en wist door de 6-8 overwinning op 1 punt de koploper te naderen. Daarmee heeft de ploeg alles in eigen hand om het kampioenschap te veroveren.

Het jonge CJ team moest ruim zijn meerdere erkennen in BZ&PC in Bodegraven. Het 1ste part hield de ploeg de stand op 0-0 maar daarna kwam BZ&PC los. Via 4-1 halverwege en 9-2 begin 4de periode kon het 14-3 aantekenen aan het eind van de wedstrijd.

In Noordwijk moest EG1 spelen tegen NZ&PC, een ploeg met een aantal lange spelers die duidelijk het verschil maakten. Onder leiding van Julynne Tonnon (3 goals) kon de ploeg nog wel goed tegenstand bieden maar de lange keeper wist aanvallen van Sam de Jonge en Mila Schellingerhout van Aquadraat te stoppen waardoor NZ&PC langzaam maar zeker naar de 9-4 overwinning uitliep.

Waterpolo 08/09-12-2018

Aquadraat dames 1 pakt forse winst tegen ZVVS

Het Aquadraat Dames 1 team behaalde een eenvoudige overwinning op ZVVS uit Vlaardingen. Werd in de 1ste periode nog niet geheel duidelijk wie de sterkste was (1-2, twee goals van Sanne de Ridder), daarna was het alleen nog maar Aquadraat wat de klok sloeg. Sanne de Ridder voltooide haar hattrick begin 2de periode waarna de ploeg voor het einde van de 3de periode uitliep naar 2-10. De ploeg had in het gewone 7 tegen 7 spel het duidelijke overwicht en kon via normale velddoelpunten van Anouk Rietveld (2x), Sanne de Ridder (2x), Britt Kluivers, Marlinda Dijkstra en Lieke van Amsterdam de ruime voorsprong op het bord zetten.
De laatste periode was door deze ruime voorsprong een formaliteit waarin Lieke van Amsterdam 2x wist te scoren en Anouk Rietveld haar derde doelpunt aantekende. Door deze overwinning kan Dames 1 weer omhoog kijken op de ranglijst.

Tegen de koploper Waterpolo Den Haag speelde Heren 1 een hele goede wedstrijd. Weliswaar heeft een stunt er niet in gezeten maar de incomplete ploeg met maar 8 spelers als gevolg van een schorsing, werk en blessure liet Den Haag niet ver uitlopen en had meerdere mogelijkheden in de wedstrijd te blijven. De ploeg kwam wel vrij eenvoudig op een 3-0 achterstand maar was daarna goed wakker en nam het initiatief in aanvallend opzicht. Vanuit man-meer situaties scoorden Maikel vd. Berg 3-1 en Luuk Enter 3-2 waarmee de 1ste periode werd afgesloten. Den Haag kon, nadat Timo Dreef 4-3 had gescoord na een snelle midvoor actie, uitlopen naar 7-3 alvorens Luuk Enter middels een afstandsschot 7-4 op het bord zette en Aquadraat in de race hield. Na 8-4 kreeg de ploeg de kans aansluiting te houden door een strafworp maar deze werd niet benut en uit de tegenaanval zette Den Haag de voorsprong op vijf doelpunten.
In de tweede helft van de wedstrijd werd continue om en om gescoord waardoor Heren 1 steeds 4 of 5 doelpunten achterstand hield. Aquadraat speelde toen met nog maar zeven spelers door een hamstring blessure van Luc Wisse en had Luuk Enter op twee persoonlijke fouten staan. Desondanks konden Rik Speel 2x, Luuk Enter 2x en Timo Dreef namens Heren 1 vijf doelpunten op het bord zetten. Daarmee speelde Heren 1 een prima wedstrijd tegen de ervaren koploper en hield het na de wedstrijd geen punten maar wel een goed gevoel over.

Heren 2, Heren 3 en Heren 4 behaalden alle drie een overwinning. Heren 2 speelde tegen ZVL tegen spannendste pot. Via 4-4 halverwege en een 6-7 voorsprong na de 3de periode konden in de laatste periode Lars Bergsma (strafworp) en Alex vd. Schalk de eindstand op 6-9 bepalen.
Heren 3 liep binnen drie minuten tegen twee tegendoelpunten aan maar daarmee was het offensief van tegenstander Sassenheim gedaan. Al in de 1ste periode maakten Sander Philippo en Jorrit Wulffers gelijk en daarna liep de ploeg gestaag uit naar een goeie 10-2 winst. Topscoorder Jorrit Wulffers (3x).
In Bergambacht speelde
Heren 4 tegen het plaatselijke BZC. Om de koppositie in het zicht te houden moest gewonnen worden en dat lukte met maar liefst 2-11. Wouter Verhoef was op dreef en scoorde drie maal.
Heren 5 liep tegen een 8-5 nederlaag aan tegen d’Elft. Begin 3de periode nam d’Elft een ruimere voorsprong nadat Peter Baars Aquadraat in de race had gehouden met 2 doelpunten.

Grote verliezen waren er voor Dames 2 en Dames 3. Tegen respectievelijk MNC Dordrecht werd met 11-0 verloren en ook Dames 3 bleef doelpuntloos; 13-0 verlies tegen SVH.

Daarentegen waren de jongste teams succesvol. Het < 13 jaar DG team speelde tegen Sassenheim een belangrijke wedstrijd voor een hoge positie en won met 10-5. Drie spelers scoorden drie keer: Wesley Vervark, Robin Verboom en Siemen vd. Weegen.
Het < 11 jaar
EG team behaalde een nog grotere overwinning, 17-4. Opvallend was dat Thom vd. Berg de eerste 6 (zes!) doelpunten voor zijn rekening nam en dat allemaal in de 1ste periode. Daarna namen met name Julynne Tonnon, Femke Huizinga en Mila Stankovic het scoren over en werd het laatste doelpunt gescoord door Hugo Vonk.

Foto: Timo Dreef (wit 12) nam bij Aquadraat Heren 1 twee treffers voor zijn rekening

Timo Dreef 08-12-2018