Waterpolo 13/14-10-2018

Aquadraat Heren 1 laat kans op overwinning liggen.

In Krimpen aan den IJssel was Aquadraat Heren 1 onzorgvuldig in het benutten van de kansen en liep daardoor tegen een nederlaag aan die eigenlijk de eerste drie punten had moeten opleveren.
Heren 1 speelde een actievere aanval dan de afgelopen weken en tegenstander De Lansingh moest daardoor vaak aan de noodrem trekken met een uitsluiting tot gevolg. Geen enkele van de verkregen 10 man-meer situaties wist de ploeg echter te benutten en zelf een strafworp eind 2
de periode werd niet omgezet in een doelpunt. Pas begin 3de periode kwam Heren 1 tot scoren (3-1 door Rik Speel) maar behalve afstandsschoten op paal en lat zat er weinig meer in voor Aquadraat. De Lansingh liep uit naar 5-1 en pas vlak voor het einde scoorde Teun Rutgers de tweede treffer, 5-2.

Ook Heren 2 en Heren 3 waren weinig succesvol dit weekend. De wedstrijd van Heren 2 kwam moeizaam op gang met slechts de 0-1 door Rob Westgeest in de 1ste periode en de gelijkmaker van Niemo uit Nieuwerkerk aan de IJssel in de 2de periode. De ploegen bleven in elkaars kielzog en op 30 seconden voor het eind kon Lars Bergsma de 4-4 aantekenen vanuit een strafworp. Het lukte Niemo echter nog vlak voor het eind, met een man-meer, de overwinning te behalen door de 5-4 score.
Heren 3 redde het niet in een thuiswedstrijden tegen de Plas en liep tegen neen tweede verlies op, 4-6.

Heren 4 behaalde een grote overwinning op ZPB uit Barendrecht. Na vier periodes eenrichtingsverkeer werd de wedstrijd met een 18-1 overwinning afgesloten. De helft van de doelpunten kwam op naam van Martijn Back (5x) en Kevin Noordover (4).

Een inhaalrace in de 2de periode bij de Dames 2 wedstrijd tegen Rotterdam bracht de stand terug van 5-1 naar 6-5 maar had teveel kracht gekost om door te drukken. Rotterdam wist tegendoelpunten te voorkomen en scoorde zelf nog 5 maal maar uiteindelijk een groot verlies werd geleden.
In een gelijk opgaande wedstrijd in Noordwijk stelde
Dames 3 pas in de slotfase de overwinning veilig. Met 3 doelpunten in de laatste periode, waarvan 2 in de laatste minuut, zette Danielle Kapaan een 4-7 overwinning op het bord en blijft Dames 3 meedraaien in de top van de ranglijst.

In de strijd om de eerste plaats moest het EG1 team zijn meerdere erkennen in ZVL. Beide ploegen startten ongeslagen aan de wedstrijd maat het was ZVL dat het betere spel in het water legde. Via 5-2 halverwege was precies de helft van de einduitslag gehaald. Na vier periodes was dat 10-4 en daardoor moet Aquadraat voorlopig genoegen nemen met de 2de plaats.