Waterpolo 06/07-10-2018

Dames 1 naar eerste verlies, spannende wedstrijd Heren 2

De thuiswedstrijden afgelopen zaterdag werden gestart met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 4 oktober overleden Hans van Veen. Hans was 20 jaar als vrijwilliger actief binnen de vereniging onder andere als aspiranten-coach, medeorganisator van vele jeugdkampen, jurylid bij waterpolowedstrijden en drijvende kracht achter het Oud Papier ophalen. Als ouder van twee waterpoloënde kinderen is Hans bij Z&PC Koudekerk terecht gekomen en heeft zijn steentje bijgedragen aan het goed reilen en zeilen van de vereniging. Hans was een mooi mens en een gouwe kerel en zal gemist worden.

Na een indrukwekkende stilte moest Dames 3 als eerste aan de bak en deed dat zeer fraai. Tegen Poseidon uit Ridderkerk werd scherp gespeeld en onder leiding van Danielle Kapaan en Angela Heens kende het team een sterke aanval. Via nog maar 3-2 halverwege werd het 3de part Poseidon volledig uit de wedstrijd gespeeld. Via 5-3 werd deze periode afgesloten met 8-3 waarna in de laatste periode Nina van Amsterdam en Danielle Kapaan voor de 10-4 eindstand tekenden.

Dames 2 kende een zware wedstrijd tegen naaste buur AZC. Deze geroutineerde ploeg is afgelopen seizoen gepromoveerd en gaat gestaag door met wedstrijden winnen. Tot halverwege de wedstrijd kon Aquadraat goed bijblijven (2-4) maar daarna liep AZC weg naar 2-6 na de 3de periode en 2-8 halverwege de laatste periode. Aquadraat maakte via Jantine Pracht en Karen van Amsterdam nog wel de 4-8 stand maar daarna sloot AZC de wedstrijd af met twee treffers en een 4-10 overwinning.
In deze wedstrijd maakten youngsters Famke Dijkstra en Meike van der Weegen hun debuut bij de senioren.

Ook Dames 1 moest aantreden tegen Poseidon en was tegen deze sterke ploeg niet in staat haar ongeslagen status te behouden. De Ridderkerkse dames waren vooral aanvallend niet van de bal af te krijgen. Door een enorme inspanning in het eerste deel van de wedstrijd lukte het Aquadraat tot ruim in de 3de periode bij te blijven (3-5, 2 x Anouk Rietveld en 1 x Marlinda Dijkstra). Met nog twee goals van Poseidon in het resterende deel van de 3de periode was echter de eindstand al bepaald aangezien in de laatste periode drie uitsluitingen van Poseidon door Aquadraat niet werden benut.

In de laatste thuiswedstrijd was het wederom een Aquadraat–Poseidon wedstrijd, ditmaal van Heren 2. Hierin trok het Aquadraatteam wel aan het langste einde na een spannende en fraaie wedstrijd. Poseidon wist door een veldgoal en een goed afgeronde man-meer op 0-2 te komen maar het waren Kevin Noordover, Alex vd. Schalk en Bram Griffioen die halverwege de 3de periode de ploeg op voorsprong zette. Na eerst een 3-3 waren het vervolgens midvoors Rob Westgeest en Niels Martha die de marge naar twee brachten en daarmee Aquadraat een goede uitgangspositie gaven. Via felle pressing werd Poseidon van het doel weggehouden maar toch slaagde Poseidon er weer in langszij te komen. Het slotakkoord was, door twee doelpunten uit man-meer situaties, voor wederom Rob en Niels die de eindstand van 7-5 in het voordeel van Aquadraat bepaalden.

De twee jeugdteams die dit weekend in actie kwamen behaalden beiden een grootte overwinning; het CJ1 team reisde af naar Oegstgeest en wist de Vivax jongens met 3-10 op te rollen. Topscoorders in deze wedstrijd waren Martijn Devilee en Sander Heens met beiden 3 doelpunten.
De uitslag bij het
DG1 team was zelfs nog groter. Tegen ZDHC uit Den Haag werd de eerste overwinning behaald en waren het vooral Wesley Vervark en Siemen van der Weegen die flink uithaalden. Beide scoorden 6 treffers en allebei een zuivere hattrick. Met een forse 1-15 overwinning keerde het team naar huis terug.

Bij de foto’s:

Het Dames 2 team, waarin dochter Astrid speelt, met tegenstander Poseidon ter nagedachtenis van Hans van Veen

Nagedachtenis Hans van Veen 1

Het Heren 2 team herbergt meerdere spelers die maandelijks met Hans van Veen Oud Papier inzamelden voor Z&PC Koudekerk / Aquadraat.

Nagedachtenis Hans van Veen 2