Waterpolo 27/28-10-2018

Aquadraat Heren 1 naar fraaie winst tegen Katwijk

In de tweede thuiswedstrijd van Heren 1 van Aquadraat moest de ploeg aantreden tegen Katwijk. Onder leiding van de wederom sterk keepende Quinten van Buul en de veel scorende Timo Dreef wist de ploeg, na drie nederlagen, zijn eerste overwinning te boeken.
De ploeg startte verdedigend sterk en kon daardoor in de 1
ste periode optimaal gebruik van maken. De enkele aanvallen waarbij Katwijk tot een schot kwam stond keeper Quinten van Buul in de weg. Daar tegenover was het Luuk Enter die in de eerste minuut van de wedstrijd een goed uitgespeelde aanval vanaf de rechtervleugel wist te benutten. Middels een strafworp en een man-meer situatie was het vervolgens Rik Speel die de ploeg in deze periode op een 3-0 voorsprong zette.
Het sterke spel werd in de 2
de periode voortgezet en Rik Speel kon hier zijn hattrick vol schieten; 4-0. Daarna zakte de ploeg even in waarbij Katwijk 2 maal tot scoren kwam alvorens Timo dreef de rest van de wedstrijd zijn ploeg op sleeptouw nam. Via 5-2 eind 2de periode en 6-2 begin 3de periode van zijn hand, was het Katwijk dat via drie man-meer situaties dichterbij kroop en zelfs langszij kwam in het begin van de 4de periode. Binnen twee minuten had Aquadraat door 2 goals van Timo Dreef en 1 maal Noa van Straaten echter weer het heft in handen. De wedstrijd eindigde Aquadraat weer met een sterke press-verdediging waardoor Katwijk er niet meer aan te pas kwam. Timo Dreef schoot zijn vijfde treffer nog op het scorebord in de laatste minuut en Heren 1 behaalde een mooie 10-6 overwinning.

Eerder op de avond was Heren 2 niet in staat d’Elft te kloppen. Hoewel de ploegen elkaar tot halverwege in balans hielden (2-2, goals bvan Bram Griffioen en Rob Westgeest) was het daarna d’Elft dat uitliep naar 2-9 voordat Aquadraat weer iets kon terugdoen. Rob Westgeest tekende voor 3-9 en 4-9 maar d’Elft vergrootte nog in de laatste minuut naar 4-11 waarna Maikel Ruijgers voor de 5-11 eindstand tekende.

De Heren 4 en Heren 5 teams hadden een goede avond en wisten via respectievelijk 7-5 en 6-5 beiden de 3 punten in huis te houden. Bij Heren 4 gebeurde dit pas in de laatste 30 seconden van de wedstrijd. Bij een 5-5 stand waren het achtereenvolgens Martijn Back en JiJiannis Stravakellis die 6-5 en 7-5 aantekenden en daarmee hun team op de 1ste plaats op de ranglijst hielden. Opvallend in deze wedstrijd was dat alle 7 doelpunten van Aquadraat door een andere speler gescoord werden.
Heren 5 had grote moeite met NZ&PC en keek tot begin 4
de periode tegen een achterstand aan. Daarna kon de ploeg binnen 1 minuut 2 maal scoren (Guido van Kommer en Menno Lourens) en een marge van 2 halen. Weliswaar kwam NZ&PC snel weer terug tot 6-5 maar verder liet Heren 5 het niet komen.

Aan de dames kant waren het eerst de CM meisjes welke in actie kwam, tegen Alkemade. Die ploeg is duidelijk al een stuk verder en kon Aquadraat makkelijk van het doel weghouden. Na 0-6 halverwege de wedstrijd was het eerst Famke Dijkstra die twee maal scoorde waarna het verder Alkemade was dat de doelpunten scoorde. Met een 2-9 verlies werd de wedstrijd afgesloten.

De Dames 2 wedstrijd tegen SCOM/Zeehond kende vooral in de eerste helft van de wedstrijd amper noemenswaardige acties. Slecht één doelpunt werd er gescoord (0-1) en verder geen uitsluitingen. In de 3de periode volgden wel vier uitsluitingen, maar geen doelpunt. Pas de laatste periode was het eerst SCOM/Zeehond dat scoorde maar via doelpunten van junior Meike van der Weegen en een fraaie back-hand van Kirsten Westgeest werd het uiteindelijk een gelijkspel.
Luuk Enter 27-10-2018

Op de foto: Luuk Enter haalt uit voor het eerste doelpunt in de wedstrijd (foto Marlinda Dijkstra)