Waterpolo verslag 14/15-10

WEDSTRIJDEN AQUADRAAT DAMES 1 EN HEREN 1 DUREN NET TE LANG

Dames 1
In een verder bijna waterpolo-loos weekend moesten de Dames 1 en Heren 1 aantreden voor een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Katwijk en Alkemade. Het Damesteam van Katwijk speelt al enkele jaren in de 1ste klasse en de Heren van Alkemade zijn afgelopen seizoen, na jaren in de bondscompetitie gespeeld te hebben, gedegradeerd naar de 1ste klasse Regio.
De Katwijkse ploeg speelde afgelopen seizoen mee in de hoogste regionen en liet dat gelijk zien in het begin van de wedstrijd. Halverwege de 1ste periode had het al een 0-3 voorsprong maar door toedoen van Inez van Leijden (1-3) en Anouk Rietveld (2-4) wist Aquadraat het verschil te beperken. Daarnaast was de ploeg vanaf het begin van de 2de periode alerter en kon het de aanvallen van Katwijk steeds beter pareren. De voorsprong van Katwijk werd door Inez van Leijden tot 3-4 teruggebracht en in de 3de periode scoorde zij eveneens de gelijkmaker (4-4) en vanuit een vrouw-meer situatie ook de 5-4.  Aquadraat zat goed in de wedstrijd en kon binnen 30 seconden zelfs naar 6-4 uitlopen en had met nog één periode te gaan zicht op een overwinning.
Hoewel Katwijk vroeg in de laatste periode uit een vrouw-meer 6-5 scoorde was het weer Inez van Leijden die de voorsprong naar twee bracht; 7-5 en met nog ruim 2 minuten te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht. Helaas was het Katwijk dat een heel sterk slotakkoord had. Met nog 1.14 minuten te gaan kwam het terug op 7-6 waarna het in de laatste minuut binnen 8 seconden twee keer scoorde en daarmee de 7-8 overwinning mee naar huis nam.
Heren 1 trof een tegenstander waar het in het verleden veel tegen gespeeld heeft. Beide ploegen zijn echter totaal verjongd, een proces wat Alkemade een aantal jaren geleden heeft doorgemaakt en waar Aquadraat momenteel volop in zit. De twee jonge ploegen maakten er een snelle pot van waarbij het normaal gesproken veel voorkomende zwaar fysieke waterpolospel slechts sporadisch te zien was. Hoewel Timo Dreef, na het missen van een strafworp door Alkemade, de thguisploeg op 1-0 zette was het Alkemade dat het heft in handen nam met 4 goals uit counters; 1-4. Aquadraat wist nog voor het eindsignaal van de 1ste periode tot 2-4 (goal Luuk Enter) terug te komen en scoorde in de 2de periode ook het enige doelpunt; 3-4 door Rik Speel. Hierna overleefde Aquadraat met name door sterk keeperswerk van Quinten van Buul twee man-minder situaties en een aantal aanvallen van Alkemade waardoor er halverwege de wedstrijd een prima stand op het bord stond.
Ook de 3de periode was voor het jonge Aquadraat team dat via Rik Speel gelijk kwam, daarna twee tegengoals moest incasseren maar vervolgens via schutters Rik Speel en Timo Dreef op 6-6 kwam aan het eind van de voorlaatste periode. In het laatste speldeel was het Luuk Enter die de eerste (en laatste) voorsprong van Aquadraat aantekende vanuit een man-meer situatie. Vanaf dat moment echter wist Alkemade een tandje bij te schakelen en de wedstrijd weer in handen te krijgen. Via een snelle 7-7 liep het uit naar 7-10 voordat Noa van Straten weer namens Aquadraat kon scoren, 8-10.  Aquadraat kreeg snel daarna nog de kans vanuit een man-meer situatie weer op 9-10 te komen maar faalde te scoren waarna Alkemade in de tegenaanval 8-11 aantekende en met een te ruim uitgevallen winst huiswaarts keerde.
Het AJ team behaalde zijn 3de overwinning in 4 wedstrijden door met 13-6 van SCOM/Zeehond te winnen. Groot aandeel in de score hadden Luuk Enter (7x) en Tuyk van Dam (3x).
Dames 3 kon de goede prestatie van vorige week (3-0 overwinning op Wiekslag) geen vervolg geven en ging tegen een ervaren Alkemade dames team met 2-8 (doelpunten Ryanne Vermey en Floor Schijvenaars) onderuit.
Op de foto: Quinten van Buul (Aquadraat Heren 1) keepte een sterke wedstrijd

IMG_1149