Waterpolo verslag 07/08-10

DAMES SELECTIES AQUADRAAT KOMEN NET TEKORT VOOR OVERWINNING
Na een onverwachte promotie voor zowel Dames 1 als Dames 2 spelen beide teams dit seizoen een klasse hoger dan in het seizoen 2016-2017. Dames 1 speelt in de hoogste klasse in de Regio competitie, het Dames 2 team (gecoacht door Wouter Verhoef) een klasse daaronder.
Tegen Wiekslag speelde Dames 1 haar 3de wedstrijd van de competitie. Na twee eerdere nipte verlieswedstrijden ging de ploeg goed uit de startblokken en kon het via Anouk Rietveld op 1-0 komen en, na drie vrouw-minder situaties, via Nathalie Walraad eind tweede periode zelfs op 2-0. Wiekslag begon vanaf dat moment de touwtjes aan te halen in aanvallend opzicht en wist via drie velddoelpunten een 2-3 voorsprong te nemen. Mede door goed keeperswerk van de nieuwe keepster Tilly Versluis bleef daarna deze stand lang gehandhaafd en kon, vanuit een goed uitgespeelde vrouw-meer situatie, Sanne de Ridder de ploegen weer op gelijke hoogte brengen voordat de laatste periode inging.
Na een snelle 3-4 van Wiekslag was het wederom Anouk Rietveld die scoorde. Echter door een strafworp tegen Maaike van Velthoven kreeg Wiekslag een grote kans weer op voorsprong te komen en dat liet de ploeg niet liggen. Met 4-5 gooide Aquadraat alles op de aanval waardoor er nog een vrouw-meer uitgesleept werd. Deze werd echter niet benut waardoor wederom werd verloren. Duidelijk is echter dat Aquadraat dicht tegen het niveau van de sterke ploegen van afgelopen jaar zit en dus een mooi toekomstperspectief heeft.
Dames 2 moeste aantreden tegen Rotterdam en kende een moeizame wedstrijd die uiteindelijk nog wel een punt opleverede. Met beide ploegen sterk leunend op de verdediging was het Rotterdam dat de hele wedstrijd een voorsprong had (0-2 halverwege en 1-3 na de 3de periode). Het in de laatste periode aanvallende spel van Aquadraat werd echter beloond door twee goals (Maaike van Velthoven en Kirsten Westgeest) waardoor aan deze zware wedstrijd 1 punt werd overgehouden.
Met een compleet team trad Heren 1 aan tegen het ervaren ZVVS uit Vlaardingen. Deze ploeg had, met enkele uit 1ste klasse spelers in de gelederen, een surplus aan individuele toppers en kon daardoor de wedstrijd overheersen. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd dit seizoen waar ook de tegenstanders individueel sterker waren, gaf Aquadraat serieuze weerstand en kon het tot eind 3de periode in het spoor van ZVVS blijven. Op dat moment was de stand 7-8 en waren het jongelingen Melvin Noordover en Luuk Enter die met ieder drie doelpunten, goed op dreef waren. De Aquadraat ploeg wist zich vooral in de 3de periode te onderscheiden met actief aanvalsspel waar ZVVS door verrast werd. Mede daardoor wist Luuk Enter deze periode een hattrick te scoren. De laatste periode wist ZVVS het aanvalsspel van Heren 1 beter te bestrijden, zelf regelmatig het surplus aan individuele kracht uit te buiten en 4 goals tegenover 1 doelpunt van Aquadraat aan te tekenen. Ondanks het 8-12 verlies had het Heren 1 team een goed gevoel over de wedstrijd.
Het Heren 2 team had wederom een eenvoudige wedstrijd tegen Gouwe. Met een bijna compleet team (Alex vd. Schalk ontbrak door een rib-blessure) overklaste Heren 2 het team uit Waddinxveen. Bij een 8-0 stand (4 x Bram Griffioen) ging de wedstrijd het laatste deel in en wist de Gouwe, bij een 9-0 stand (doelpunt Niels Martha), pas het eerste doelpunt aan te tekenen. Ook het slotaccoord was voor de Gouwe; 2-9. Door deze winst is Heren 2 het enige team in de competitie zonder puntverlies.

Zaterdag 14 oktober zijn er, ondanks de herfstvakantie, vier wedstrijden van Aquadraat in thuisbad De Does:

15:30 Jongens-A <19 Aquadraat AJ1 SCOM/De Zeehond AJ1

16:25 Dames Aquadraat Da3 Alkemade Da2

17:10 Dames Aquadraat Da1 Katwijk Da2

18:00 Heren Aquadraat H1  Alkemade H1