Waterpolo verslag 11/12-11-2017

WATERPOLO – AQUADRAAT HEREN 1 NAAR TWEEDE WINST
Na een teleurstellend verlies vorige weekend heeft het Heren 1 team zich zaterdag 10 november goed hersteld tegen het eveneens laag geklasseerde De Devel uit Zwijndrecht. In een spannende wedstrijd won de ploeg met 9-13. Het Dames 1 team speelde op zondag tegen ZVVS in Vlaardingen. Ook deze twee laag geklasseerde ploegen maakten er een spannende pot van die pas in het laatste part werd beslecht. AQUADRAAT kwam als winnaar uit het water met een 3-5 uitslag.
Heren 1 kwam snel op achterstand maar het was Luuk Enter die twee keer scherp reageerde en AQUADRAAT langszij hield (2-2). Bij een man-meer situatie kreeg Enter zelfs de kans op een hattrick maar liet de bal van z’n hand vallen waardoor de kans verkeken was. De ploeg had daarna even wat tijd nodig om op voorsprong te komen maar via Timo Dreef lukte dat (2-3), Vanaf dat moment bleef AQUADRAAT bijna de hele wedstrijd aan de goede kant van de score en lukte het De Devel slechts twee maal langszij te komen. De 2de periode was voor Melvin Noordover; na eerst twee keer vanuit een counter gescoord te hebben maakte hij de hattrick vol vanuit een man-meer situatie en was het vervolgens Maikel Ruijgers die, weer vanuit een man-meer situatie, 4-7 aantekende halverwege de wedstrijd.
Vanaf dat moment werd het onvriendelijker in zwembad De Hoge Devel. De thuisploeg ging fysieker spelen en het thuispubliek werd onvriendelijk naar de reservebank van AQUADRAAT. De spelers in het water waren hierdoor van slag en mistten drie man-meer situaties. De Devel kon terug komen tot 7-7 begin 4de periode maar goed uitgespeelde counter van achtereenvolgens Rik Speel en wederom Melvin Noordover gaven De Devel de nekslag, 7-9. Het fysieke spel van het moegestreden De Devel leiden tot een drietal uitsluitingen waarvan achtereenvolgens Luuk Enter (7-10) en tweemaal Rik Speel (8-11 en 9-12 op 17 seconden voor het eind van de wedstrijd) goed gebruik wisten te maken. Het was Timo Dreef die 16 seconden later vanaf de midvoorpositie zelfs nog 9-13 scoorde en daarmee de eindstand bepaalde.
Heren 1 stijgt hierdoor van de 11de naar de gedeelde 6de plaats en heeft vier wedstrijden op het programma staan tegen lager geklasseerde ploegen.
Het Dames 1 team keek al snel in de 1ste periode tegen een 2-0 achterstand aan. Van de drie uitsluitingen (Sanne de Ridder, Maaike van Velthoven en Geke de Ridder) wist ZVVS er twee te benutten voordat AQUADRAAT alerter ging spelen. Weliswaar leverde dit in eerste instantie nog 2 persoonlijke fouten op van Geke de Ridder waardoor zij al binnen 1½ part niet meer mee mocht doen, de 3de persoonlijke fout (een strafworp) werd gepareerd door keepster Tilly Kluivers en dat was het teken dat AQUADRAAT de wedstrijd overnam. Direct uit de tegenaanval scoorde Anouk Rietveld 2-1. Nogmaals een uitsluiting aan AQUADRAAT kant leverde de 3-1 op voor ZVVS maar dat was meteen het laatste doelpunt voor de Vlaardingse ploeg. Via Lieke van Amsterdam uit een strafworp en Sanne de Ridder uit een vrouw-meer situatie werd de score gelijk, 3-3.
Eind 3de periode krijgen beide ploegen, via een vrouw-meer situatie, nog de kans om met voorsprong de laatste periode in te gaan. Beiden verzuimen echter. De laatste periode lukt het AQUADRAAT echter om via invalster Jantine Pracht eerst 3-4 te scoren waarna op 1.30 minuut voor het einde wederom Jantine Pracht het schitterend “afmaakt” met een fraaie boogbal over de keepster; 3-5. Op een halve minuut voor het eind van de wedstrijd krijgt ZVVS de laatste mogelijkheid om misschien toch nog een puntje aan de wedstrijd over te houden. Anouk rietveld veroorzaakt een strafworp, maar ook deze wordt gestopt door keepster Tilly Kluivert.
Weliswaar staat Dames 1 nog op de laatste plaats maar de stijgende lijn in het spel, twee wedstrijden tegen laag geklasseerde ploegen in het vooruitzicht en de eerste punten binnen gehaald biedt perspectief in de 1ste klasse.