Waterpolo 08/09-12-2018

Aquadraat dames 1 pakt forse winst tegen ZVVS

Het Aquadraat Dames 1 team behaalde een eenvoudige overwinning op ZVVS uit Vlaardingen. Werd in de 1ste periode nog niet geheel duidelijk wie de sterkste was (1-2, twee goals van Sanne de Ridder), daarna was het alleen nog maar Aquadraat wat de klok sloeg. Sanne de Ridder voltooide haar hattrick begin 2de periode waarna de ploeg voor het einde van de 3de periode uitliep naar 2-10. De ploeg had in het gewone 7 tegen 7 spel het duidelijke overwicht en kon via normale velddoelpunten van Anouk Rietveld (2x), Sanne de Ridder (2x), Britt Kluivers, Marlinda Dijkstra en Lieke van Amsterdam de ruime voorsprong op het bord zetten.
De laatste periode was door deze ruime voorsprong een formaliteit waarin Lieke van Amsterdam 2x wist te scoren en Anouk Rietveld haar derde doelpunt aantekende. Door deze overwinning kan Dames 1 weer omhoog kijken op de ranglijst.

Tegen de koploper Waterpolo Den Haag speelde Heren 1 een hele goede wedstrijd. Weliswaar heeft een stunt er niet in gezeten maar de incomplete ploeg met maar 8 spelers als gevolg van een schorsing, werk en blessure liet Den Haag niet ver uitlopen en had meerdere mogelijkheden in de wedstrijd te blijven. De ploeg kwam wel vrij eenvoudig op een 3-0 achterstand maar was daarna goed wakker en nam het initiatief in aanvallend opzicht. Vanuit man-meer situaties scoorden Maikel vd. Berg 3-1 en Luuk Enter 3-2 waarmee de 1ste periode werd afgesloten. Den Haag kon, nadat Timo Dreef 4-3 had gescoord na een snelle midvoor actie, uitlopen naar 7-3 alvorens Luuk Enter middels een afstandsschot 7-4 op het bord zette en Aquadraat in de race hield. Na 8-4 kreeg de ploeg de kans aansluiting te houden door een strafworp maar deze werd niet benut en uit de tegenaanval zette Den Haag de voorsprong op vijf doelpunten.
In de tweede helft van de wedstrijd werd continue om en om gescoord waardoor Heren 1 steeds 4 of 5 doelpunten achterstand hield. Aquadraat speelde toen met nog maar zeven spelers door een hamstring blessure van Luc Wisse en had Luuk Enter op twee persoonlijke fouten staan. Desondanks konden Rik Speel 2x, Luuk Enter 2x en Timo Dreef namens Heren 1 vijf doelpunten op het bord zetten. Daarmee speelde Heren 1 een prima wedstrijd tegen de ervaren koploper en hield het na de wedstrijd geen punten maar wel een goed gevoel over.

Heren 2, Heren 3 en Heren 4 behaalden alle drie een overwinning. Heren 2 speelde tegen ZVL tegen spannendste pot. Via 4-4 halverwege en een 6-7 voorsprong na de 3de periode konden in de laatste periode Lars Bergsma (strafworp) en Alex vd. Schalk de eindstand op 6-9 bepalen.
Heren 3 liep binnen drie minuten tegen twee tegendoelpunten aan maar daarmee was het offensief van tegenstander Sassenheim gedaan. Al in de 1ste periode maakten Sander Philippo en Jorrit Wulffers gelijk en daarna liep de ploeg gestaag uit naar een goeie 10-2 winst. Topscoorder Jorrit Wulffers (3x).
In Bergambacht speelde
Heren 4 tegen het plaatselijke BZC. Om de koppositie in het zicht te houden moest gewonnen worden en dat lukte met maar liefst 2-11. Wouter Verhoef was op dreef en scoorde drie maal.
Heren 5 liep tegen een 8-5 nederlaag aan tegen d’Elft. Begin 3de periode nam d’Elft een ruimere voorsprong nadat Peter Baars Aquadraat in de race had gehouden met 2 doelpunten.

Grote verliezen waren er voor Dames 2 en Dames 3. Tegen respectievelijk MNC Dordrecht werd met 11-0 verloren en ook Dames 3 bleef doelpuntloos; 13-0 verlies tegen SVH.

Daarentegen waren de jongste teams succesvol. Het < 13 jaar DG team speelde tegen Sassenheim een belangrijke wedstrijd voor een hoge positie en won met 10-5. Drie spelers scoorden drie keer: Wesley Vervark, Robin Verboom en Siemen vd. Weegen.
Het < 11 jaar
EG team behaalde een nog grotere overwinning, 17-4. Opvallend was dat Thom vd. Berg de eerste 6 (zes!) doelpunten voor zijn rekening nam en dat allemaal in de 1ste periode. Daarna namen met name Julynne Tonnon, Femke Huizinga en Mila Stankovic het scoren over en werd het laatste doelpunt gescoord door Hugo Vonk.

Foto: Timo Dreef (wit 12) nam bij Aquadraat Heren 1 twee treffers voor zijn rekening

Timo Dreef 08-12-2018