Waterpolo 01/02-12-2018

Aquadraat dames 1 pakt forse winst tegen de Gouwe

In een heel goed gespeelde wedstrijd wist het Dames 1 team een forse overwinning te boeken op Gouwe uit Waddinxveen. De ploeg van coach Sander Philippo kon in de eerste periode nog niet echt het verschil in kracht in doelpunten omzetten maar vanaf halverwege 2de periode (bij een 2-1 voorsprong door twee goals van Anouk Rietveld) liep de ploeg uit naar 6-1 begin 3de periode alvorens Gouwe weer kon scoren. Hiervoor scoorden Nathalie Walraad (2x man-meer), Sanne de Ridder en Jolijn Vermeij. De dames bleven strak verdedigen en wisten veel aanvallen van Gouwe te onderscheppen waardoor kans op kans werd gecreëerd. Twee goals van Jolijn Vermeij en 1x Anouk Rietveld en Lieke van Amsterdam betekende een 10-3 voorsprong voor aanvang van de laatste periode. Anouk Rietveld zorgde ,met haar 4de doelpunt voor een fraaie 11-4 overwinning.

Heren 1 was niet opgewassen tegen BZC. De Bergambachtse ploeg had binnen 35 seconden al twee keer gescoord en overrompelde Aquadraat met zeer actief spel. Timo Dreef onttrok zich in deze periode twee maal van de BZC verdedigers en wist prima te scoren maar eind 2de periode had BZC een 2-6 voorsprong en door een foute wissel van coach Mark Kimpel begin 3de periode wist BZC uit een strafworp 2-7 te scoren. Noa van Straten hield de ploeg nog enigszins in de race met een afstandsschot (3-7) maar toen daarna Teun Rutgers in de fout ging door een trappende beweging te maken kreeg Aquadraat wederom een strafworp tegen en moest Aquadraat vier minuten met een man-minder spelen. Naast de goal uit de strafworp kreeg Heren 1 nog 2 doelpunten te verwerken en wist het zelf, via Luuk Enter, één maal te scoren (4-10). Het gestarte slotoffensief in de 4de periode werd snel de nek omgedraaid door twee goals van BZC waarna die ploeg simpel de wedstrijd uitspeelde en met 5-14 winst naar huis reisde.

Dames 2 speelde tegen Numansdorp, de nummer 8 op de ranglijst. In theorie een wedstrijd die te winnen was, door blessures en een vakantie waren er echter veel vervangers nodig. Dit is ingevuld met drie dames uit het 3de en 2 meiden aspiranten. Al deze invallers hadden er al een wedstrijd opzitten. Mede hierdoor en toch ook het kwaliteitsverschil ten opzichte van de tegenstander, hebben de dames niet weten te winnen.

De eerste winst voor het CM1 team is binnen. In het eerste part ging het gelijk op 1-1 (Famke Dijkstra), waarna Aquadraat in het 2de part 1-2 op voorsprong kwam door een mooie midvoor actie van Eveline Kouwenhoven. Door tactisch goed samenspel en veel pit werd in het 3de part de voorsprong vergroot naar 1-4 (Rana Duijn en Anne Roozendaal. Sassenheim/Vivax wist in het 4de nog een doelpunt te scoren maar werd gelijk weer onder druk gezet door Aquadraat. Met nog drie doelpunten(1 x Meike van der Weegen en 2x Famke Dijkstra), waarvan een in de laatste seconde hebben de meiden van Aquadraat drie punten mee naar huis genomen met een eindstand van 2-7.

Heren 3 begon wederom incompleet aan de wedstrijd. Dit keer was AZL uit Leidschendam de tegenstander. Tegen de trend in, startte Heren 3 de 1ste periode goed en kon deze met 1-2 afsluiten. Daarna werd helaas door de tegenstander ontdekt dat Heren 3 geen “echte” keeper in het doel had. Ondanks verwoede pogingen van zowel Kevin Noordover als Patrick Schellingerhout om het doel schoon te houden, kon AZL makkelijk de leiding heroveren. Tot in de 3de periode was de aansluiting telkens nabij, echter lukte het met slecht één wissel op de kant niet meer om de tegenstander onder druk te zetten. Eindstand 9-6.