Waterpolo 15/15-12-2018

Aquadraat dames 1 pakt punt tegen koploper Rotterdam

In een hele sterke wedstrijd van Dames 1 van Aquadraat is het gelukt om tegenstander Rotterdam, koploper in de afdeling, op een gelijkspel te houden. Zelfs winst heeft tot de mogelijkheden behoort …
Vanaf de eerste minuut liet Aquadraat zien te gaan voor de punten ondanks de lagere klassering op de ranglijst. Via 1-1 na de 1
ste periode en een 5-4 voorsprong halverwege de wedstrijd kwam Rotterdam in de 3de periode op een 5-6 voorsprong en leek het de wedstrijd toch onder controle te krijgen. Jolijn Vermeij (6-6) en Nathalie Walraad (7-6) zetten Aquadraat echter weer op voorsprong en opvallend daarbij was dat alle doelpunten door zeven verschillende speelsters werden gescoord. Het was echter Nathalie Walraad die in de 4de periode ook weer scoorde en Aquadraat op 8-7 zette met nog ruim 3 minuten te spelen. Rotterdam bleef, letterlijk en figuurlijk, doorknokken en nam de leiding over binnen 1 minuut (8-9) en kreeg na een U.20 van Anouk Rietveld de uitgelezen kans op 8-10 maar Aquadraat onderschepte deze aanval en kon 2 seconden voor tijd via een afstandsschot van Sanne de Ridder op 9-9 komen en daarmee een punt pakken op de koploopster.

Ook Heren 1 speelde een goede wedstrijd, tegen nummer 3 op de ranglijst, WZC. Door doelpunten van Luuk Enter (strafworp) en Rik Speel (man-meer) nam de ploeg brutaal de leiding maar wist dit niet vast te houden. Wel kon de ploeg tot halverwege de 2de periode bij blijven waarna WZC in het resterende deel van de 2de periode en begin 3de periode uitliep naar 3-8 (doelpunt naar 3-3 door Danny Philippo) alvorens Luuk Enter weer namens Aquadraat wist te scoren. Dat bracht Heren 1 wel weer terug in de wedstrijd en via goals van Rik Speel, Maikel vd. Berg en 3x Luuk Enter sloop de ploeg naar een 9-10 achterstand aan het eind van de laatste periode. Meer zat er niet in; een makkelijk gegeven strafworp werd door WZC verzilverd waardoor de marge weer op twee kwam en Aquadraat de tweede goede wedstrijd op rij toch met lege handen achterbleef.

Tegen bekende Sassenheim kwam Heren 2 ook net te kort om een punt in huis te houden. Na 2 periodes had Sassenheim een 1-4 voorsprong maar een tussensprint (doelpunten Alex vd. Schalk en Bram Griffioen 2x) gaf weer een gelijkspel. Sassenheim herpakte zich echter weer snel, liep uit naar 4-8 en met twee goals eind 4de periode kon Aquadraat alleen nog maar dichterbij komen (6-8) maar geen punt pakken.
Het
Heren 3 team speelde een makkelijk potje tegen WZK in Wassenaar. Via 2-5 halverwege liep de ploeg in de laatste twee periodes uit naar maar liefst 4-15. Jorrit Wulffers (6), Martijn van Diggele (4) en Sander Philippo (3) namen het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening.
De belangrijkste wedstrijd van het weekend werd gespeeld door
Heren 4. Tegen koploper De Devel uit Zwijndrecht moest gewonnen worden om uitzicht op de 1ste plats te houden. Dat lukte met verve. Tot ver in de 2de periode bleef de stand gelijk maar halverwege de 3de periode sloeg Aquadraat een gaatje naar 2-5 via Martijn Back, Peter van Veen en Elwin Dreef. Heren 4 wist goed de man-meer situaties te benutten maar was verdedigend niet opgewassen tegen harde afstandsschoten. De Devel gaf niet op en kwam nog voor het ingaan van de laatste periode hierdoor op voorsprong (6-5). Aquadraat had echter het slotwoord via Jiannis Stravakellis en Martijn Back, die de helft van de doelpunten voor zijn rekening nam, en wist door de 6-8 overwinning op 1 punt de koploper te naderen. Daarmee heeft de ploeg alles in eigen hand om het kampioenschap te veroveren.

Het jonge CJ team moest ruim zijn meerdere erkennen in BZ&PC in Bodegraven. Het 1ste part hield de ploeg de stand op 0-0 maar daarna kwam BZ&PC los. Via 4-1 halverwege en 9-2 begin 4de periode kon het 14-3 aantekenen aan het eind van de wedstrijd.

In Noordwijk moest EG1 spelen tegen NZ&PC, een ploeg met een aantal lange spelers die duidelijk het verschil maakten. Onder leiding van Julynne Tonnon (3 goals) kon de ploeg nog wel goed tegenstand bieden maar de lange keeper wist aanvallen van Sam de Jonge en Mila Schellingerhout van Aquadraat te stoppen waardoor NZ&PC langzaam maar zeker naar de 9-4 overwinning uitliep.