Waterpolo verslag 18/19-11-2017

WATERPOLO – AQUADRAAT HEREN 1 NAAR ONNODIG VERLIES
Heren 1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen het eveneens op de 6de plaats staande d’Elft uit Delft. De wedstrijd kende een prima start onder leiding van keeper Quinten van Buul en een sterk spelende Maikel vd. Berg maar werd teleurstellend afgesloten met verlies.
Dames 1 had een vrij weekend en van de zes andere ploegen van Aquadraat die dit weekend wel moesten spelen kwamen er vijf tot (ruime) winst.
Voorafgaand aan de wedstrijd van Heren 1 werd de focus gelegd op de “domme” fouten die in de afgelopen wedstrijden nog wel eens werden gemaakt. Verkeerde verdedigende keuzes en foute passes waren teveel voorgekomen en de ploeg moet er aan werken zorgvuldiger te spelen. Dat ging tegen d’Elft gelijk goed. De eerste twee periodes was het jonge Aquadraat ruim de bovenliggende partij. Counterend werd d’Elft eruit gespeeld en via goals van Luuk Enter, Timo Dreef (2x), Maikel Ruijgers en jeugdspeler Teun Rutger kwam een ruime 2-5 score op het bord te staan. De 2de periode werd dit spel voortgezet en wist Quinten van Buul zich te onderscheiden door vele schoten van d’Elft uit het doel te ranselen. Helaas zag één van de scheidsrechters een bal onderkant lat en daarna nog voor de doellijn liggend, aan voor een doelpunt waardoor de achterstand werd teruggebracht tot 3-5. Aquadraat herstelde hier goed van en wederom Luuk Enter, Maikel vd. Berg (2x) en Timo Dreef kwamen tot scoren waardoor eind 2de periode een 7-9 voorsprong op het bord stond. Daarna verloor Aquadraat het overwicht in de wedstrijd. Dat was enerzijds het gevolgd van zeer warrig fluiten van de scheidsrechters en anderzijds omdat de ploeg ervaren kracht Rik Speel na 3 persoonlijke fouten de wedstrijd zag verlaten. Van de chaos wist d’Elft goed gebruik te maken en langszij te komen (11-11) in de voorlaatste periode.
In die laatste periode kwam d’Elft op voorsprong via twee dubieuze man-meer situaties (13-11) en mistte Aquadraat de aansluiting door het niet benutten van een strafworp. Wel wist Luuk Enter met nog iets meer dan 1 minuut op de klok zijn 3de doelpunt te scoren en de spanning weer geheel terug te brengen, 13-12. Met daarna nog 1 aanval op de klok ging de ploeg nog voor 1 punt maar verloor het de bal en was het d’Elft dat 3 seconden voor tijd de 14-12 scoorde.
Heren 3 wisselde op de ranglijst met het hoger geklasseerde WZK door een 7-3 winst. Grote man bij Aquadraat was Martijn Back de 4 van de 7 treffers voor zijn rekening nam. Hierdoor is de ploeg in 3 weken tijd opgeklommen van de onderste regionen naar de 4de plaats.
Ook voor Heren 4 was er weer winst. Na de 9-0 vorige week tegen BZ&PC was het dit keer Poseidon uit Ridderkerk dat aan de zegekar werd gebonden. Immanuel vd Berg nam de helft van de treffers voort zijn rekening in de met 10-5 gewonnen wedstrijd.
Tegen het onderaan staande WZC nam Dames 2 eerst een mooie 0-3 voorsprong voordat WZC de eerste keer kon scoren. In de 3de periode wist Aquadraat echter naar 1-5 uit te lopen en daar kon WZC slechts nog 1 doelpunt tegenover zetten in het laatste speldeel; 2-5.
Dames 3 kwam niet tot scoren tegen SVH in Hilligersberg. Via 2-0 halverwege de wedstrijd scoorde SVH 3-0 en 4-0 in de 4de periode en was de ploeg niet bij machte de nul van het scorebord af te halen.
Het allerjongste Aquadraat team, EG1, speelde thuis tegen DSZ/ZDHC uit Den Haag.Alle doelpunten werden in de eerste helft van de wedstrijd gescoord. Het was Mila Stankovic die de eerste 2 treffers voor haar rekening nam waarna Robin Verboom de ploeg op 3-1 zette. DSZ/ZDHC scoorde nog in de 2de periode de 3-2 en daarmee was de einduitslag behaald.
Tot slot moest het AJ1 team aantreden tegen WZC in Zoetermeer. Zonder keeper Tim Sipos leek dat een moeilijke pot te worden maar door de veel scorende Luuk Enter kwam WZC er niet echt aan te pas. De ploeg won via tussenstanden 1-2, 4-7, 6-8 uiteindelijk met 6-11 waarvan 10 doelpunten van Aquadraat van de hand van Luuk Enter kwamen.