Waterpolo 29/30-09-2018

Heren 1 aanvallend niet opgewassen tegen MNC Dordrecht

Zonder basisspelers Rik Speel en Timo Dreef (beiden op vakantie) reisde Heren 1 van Aquadraat zaterdag af naar Dordrecht voor de wedstrijd tegen MNC. De ploeg werd aangevuld met oudgedienden Lars Bergsma en Bram Griffioen en had als belangrijkste taak om aanvallend de focus te leggen op de te spelen tactiek. De voorgaande wedstrijd lag daar het pijnpunt en was de ploeg niet bij machte aanvallend een vuist te maken. Deze wedstrijd ging dat, ondanks dat er nog steeds weinig gescoord werd, aanzienlijk beter. Door slordige passes en te traag reageren konden deze aanvallen echter niet afgemaakt worden en moest Heren 1 na de 1ste periode MNC al uit laten lopen.
Luc Enter scoorde in deze 1
ste periode via een strafworp nog wel de 1-1 maar pas in de 3de periode, bij een 6-1 achterstand, was het Robby Stedehouder die vanuit een goed uitgespeelde man-meer situatie het 2de doelpunt scoorde. Daarna was het nog slechts MNC dat doeltreffend was en de wedstrijd afsloot bij een 8-2 stand.

Het gepromoveerde Heren 2 team behaalde 1 punt tegen ZPB in Barendrecht. Na een vlotte 3-1 achterstand (goal Alex vd. Schalk) waarbij 3 x uit de tweede lijn middels een scherp afstandsschot werd gescoord, schakelde de ploeg over naar een strakke pressing en haalde daarmee de angel uit de Barendrechtse aanvallen. Langzaam kon de ploeg vervolgens het heft in handen nemen en via doelpunten van Bram Griffioen (2x), Lars Bergsma, Rob Westgeest en Werner Stolk zelfs halverwege de laatste periode een 5-6 voorsprong nemen. Helaas kwam ZPB vlak daarna weer gelijk en liet Aquadraat, dat via een man-meer situatie een mooie kans kreeg op de eindoverwinning, het aan zich voorbij gaan om de volledige winst te behalen.

Het Heren 3 en Heren 4 team behaalden beiden weer een overwinningen en zijn beiden nog ongeslagen. Heren 3 trad thuis aan tegen de Gouwe uit Waddinxveen en behaalde een ruime overwinning. De Gouwe kon haar eerste doelpunt pas scoren ver in de laatste periode bij een 7-1 stand. Door doelpunten van Sander Philippo (4x), Jorrit Wulffers en René Overes (beiden 2x) en Thomas Devilee kwam er een 9-2 overwinning tot stand.
Heren 4 was de sterkste in de wedstrijd tegen De Vliet (Rijswijk) maar het was een pot waarin weinig gebeurde. Naast een drietal uitsluitingen werd er totaal 4 maal gescoord waarbij drie goals van Aquadraat (Martijn Back 2x en Elwin Dreef) en dus ook drie wedstrijdpunten voor Heren 4.

De C-teams (jongens en meisjes < 15 jaar) verloren beiden hun wedstrijden. Het meisjesteam speelde in Leiden tegen ZVL en kwam in de 1ste periode via Famke Dijkstra op een 0-1 voorsprong. Het duurde tot ver in de 3de periode voordat er weer werd gescoord maar het was ZVL dat doel trof. Daarna knokte de ploeg voor wat het waard was maar was ZVL het fortuinlijkst in het afmaken; een 3-1 verlies.
Het jongensteam trof in Alkemade een te sterke tegenstander. Nadat Alkemade 5 keer had gescoord was het Lucas van Kreuningen die halverwege de wedstrijd 1-5 aantekende. Daarna ging Alkemade door met scoren en pas bij een 1-12 stand scoorde Willem Hoogwout het tweede Aquadraat doelpunt en daarmee de laatste van de wedstrijd.