Waterpolo 06/07-04-2019

Aquadraat heren 1 binnen 5 minuten speeltijd naar groot verlies.
Tegen het hoog geklasseerde BZC uit Bergambacht startte het Heren 1 team van Aquadraat goed. De ploeg speelde een hoge pressing en wist door individueel goed te verdedigen keer op keer de BZC aanvallen af te slaan. Aanvallend werden de nodige kansen gecreëerd maar te vaak stond de sterke BZC goalie in de weg. Na een 0-1 voorsprong (Timo Dreef) kon BZC via scherpe afstandsschoten wel op 3-1 komen maar halverwege de wedstrijd had aanvoerder Timo Dreef de stand weer op 3-2 gebracht. Aquadraat ging in de 3de periode heel slecht uit de startblokken en de poging om langszij te komen en kans te maken op een puntje of meer was snel verdwenen. Concentratieverlies gaf BZC de mogelijk om binnen 1½ minuut maar liefst vijf maal te scoren; 8-2. Na een time-out hervond de ploeg zich weer en hield het vervolgens BZC tot halverwege de laatste periode van het scoren af. Het verzuimde echter zelf om te scoren door te gretig in de aanval te zijn en daarmee geen grote kansen te creëren. Al met al was het BZC dat in de laatste 3 minuten van de wedstrijd gebruik maakte van slapte bij Aquadraat, zes keer wist te scoren en daarmee Heren 1 een 14-2 nederlaag toebracht.
Dames 1 behaalde een makkelijke overwinning op Gouwe. Al in de 1ste periode werd een 0-3 voorsprong genomen via Lieke van Amsterdam, Sanne de Ridder en Anouk Rietveld. Na 0-4 (Britt Kluivers) in de 2de periode kwam Gouwe pas tot scoren maar Aquadraat behield een ruime voorsprong door een hattrick van Anouk Rietveld. Met de laatste goal van Lieke van Amsterdam (3-8) was het pleit beslecht en uiteindelijk kan Dames 1 met een 4-8 winst naar huis en heeft het met nog één wedstrijd te gaan tegen het laag geklasseerde ZVVS uitzicht op een fraaie 4de plaats.
Door winst afgelopen weekend van De Devel, concurrent voor de titel, staat Heren 4 vast op de 2de plaats. De een na laatste wedstrijd speelden ze in het industriële hart van Nederland tegen Sport Club Oude Maas (SCOM). Qua spel niet de beste wedstrijd na een paar weken stil gestaan te hebben. Maar door de routine en een beetje geluk ging de wedstrijd gelijk op. Begin 4de periode was de stand 4-4. Hierna kwam SCOM voor het eerst in de wedstrijd voor te staan; 5-4. Hierop maakte na een goed aanval via de zijkant Nikolaj van Tol de aansluitende 5-5. SCOM scoorde weer 6-5 waarna Martijn Back deed wat hij het hele seizoen al doet, scoren! Met 6-6 ging Heren 4 de laatste twee minuten in. SCOM liet hierin een uitgelezen kans op 7-6 liggen waarna Martijn Lourens in de laatste minuut via een harde strakke vrije worp in de kruising de verlossende 6-7 scoorde.