Waterpolo 10/11-11-2018

Dames 1 enige Aquadraat team dat winst behaald.

Zaterdag 10 november hebben acht teams van Aquadraat hun wedstrijden afgewerkt. Slecht één team behaalde winst (Dames 1), één team speelde gelijk (Heren 5) en de rest van de wedstrijden werd verloren.

Dames 1 trad aan tegen De Vliet uit Rijswijk. Al binnen 1 minuut wist de ploeg van coach Sander Philippo het net te vinden na een fout in de Rijswijkse verdediging. Hierdoor kwam Anouk Rietveld vrij voor de keepster te ;liggen en wist doeltreffend uit te halen; 1-0. Nadat eerst De Vliet langszij was gekomen was het jeugdspeelster Floor Schijvenaars die nog in de 1ste periode 2-1 aantekende. Vanuit een man-meer situatie scoorde zij eveneens de 3-1. De Vliet wist ook nu weer aan te haken, een spelbeeld dat de hele wedstrijd voort duurde; Aquadraat loopt uit den De Vliet krabbelt terug.
Zelf bij een 6-3 voorsprong (doelpunten Sanne de Ridder, Anouk Rietveld en Marlinda Dijkstra) had De Vliet de krachten nog om tot 6-6 terug te komen halverwege de 4
de periode, maar daarna was het wel gedaan met de Rijswijkers. Steeds vaker moest de ploeg aan de handrem trekken waar uitsluitingen op volgende. Deze uitsluitingen werden door Jolijn Vermeij en Nathalie Walraad benut en daardoor behaalde Dames 1 haar 3de overwinning.

Geen van de herenteams die moesten spelen eindigde de wedstrijd met winst. Heren 1 had aanvallend weinig in de melk te brokkelen tegen De Plas en verloor, na tot de helft 2de periode gelijk opgegaan te zijn, met maar liefst 3-10. Timo Dreef (2x) en Rik Speel waren de doelpuntenmakers. Heren 2 keek na de 1ste periode tegen een 0-3 achterstand aan maar wist in de 2de periode tot 3-4 terug te komen. De Vliet liep echter weer snel uit en had eind 3de periode een 5-9 voorsprong die in de laatste periode naar 6-11 werd vergroot. Niels Martha tekende voor de helft van de productie van Heren 2.
Heren 3 kon alleen de eerste periode even in het kielzog blijven van d’Elft; 1-1. Daarna was de Delftse ploeg ontketend en liep het via 8-1 halverwege naar een 13-2 overwinning weg. Alleen Heren 5 behaalde nog 1 puntje. Tegen BZ&PC werd eerst een fraaie 0-2 voorsprong genomen waarna het in de 2de en 3de periode BZ&PC was dat de wedstrijd dicteerde en naar 5-2 uitliep. In het laatste kwart knokte het team zich toch weer terug in de wedstrijd en 3 goals van Peter Baars zorgden voor een 6-5 stand begin 4de periode. Immanuel vd. Berg schoot de ploegen met nog 3 minuten te spelen naast elkaar en hoewel beide ploegen via man-meer situaties nog 2 kansen kregen te scoren bleef het bij 6-6.

Ook het CM meisjes team, Dames 2 en Dames 3 kwamen niet tot winst. Bij de CM was tegenstander Waterpolo Residentie te sterk. Doelpunten van Famke Dijkstra en Meike vd. Weegen en zeven tegentreffers bepaalden de eindstand op 2-7. Het Dames 2 team ging ruim ten onder tegen d’Elft, 10-1. Een doelpunt van Nina van Amsterdam betekende 2-1 en haalde de nul weg want daarna was het alleen nog maar d’Elft wat scoorde.
Bij
Dames 3 daarentegen bleef het heel lang spannend. Nadat de ploeg eerst 0-2 en 1-3 achter kwam waren het Nina van Amsterdam, Jolanda Duijvenbode en Wendy Vonk die zorgden voor een 3-3 stand. Daarna liep De Vliet weer uit naar 3-5 in de 3de periode maar wist in dezelfde periode jeugdspeelster Anne Roozendaal 4-5 te scoren. Het laatste part bleef deze stand lang staan en had Aquadraat mogelijkheden gelijk te komen. Toen De Vliet 23 seconden voor tijd echter 4-6 scoorde was het gedaan en daarmee eindigde de wedstrijd.

Waterpolo 27/28-10-2018

Aquadraat Heren 1 naar fraaie winst tegen Katwijk

In de tweede thuiswedstrijd van Heren 1 van Aquadraat moest de ploeg aantreden tegen Katwijk. Onder leiding van de wederom sterk keepende Quinten van Buul en de veel scorende Timo Dreef wist de ploeg, na drie nederlagen, zijn eerste overwinning te boeken.
De ploeg startte verdedigend sterk en kon daardoor in de 1
ste periode optimaal gebruik van maken. De enkele aanvallen waarbij Katwijk tot een schot kwam stond keeper Quinten van Buul in de weg. Daar tegenover was het Luuk Enter die in de eerste minuut van de wedstrijd een goed uitgespeelde aanval vanaf de rechtervleugel wist te benutten. Middels een strafworp en een man-meer situatie was het vervolgens Rik Speel die de ploeg in deze periode op een 3-0 voorsprong zette.
Het sterke spel werd in de 2
de periode voortgezet en Rik Speel kon hier zijn hattrick vol schieten; 4-0. Daarna zakte de ploeg even in waarbij Katwijk 2 maal tot scoren kwam alvorens Timo dreef de rest van de wedstrijd zijn ploeg op sleeptouw nam. Via 5-2 eind 2de periode en 6-2 begin 3de periode van zijn hand, was het Katwijk dat via drie man-meer situaties dichterbij kroop en zelfs langszij kwam in het begin van de 4de periode. Binnen twee minuten had Aquadraat door 2 goals van Timo Dreef en 1 maal Noa van Straaten echter weer het heft in handen. De wedstrijd eindigde Aquadraat weer met een sterke press-verdediging waardoor Katwijk er niet meer aan te pas kwam. Timo Dreef schoot zijn vijfde treffer nog op het scorebord in de laatste minuut en Heren 1 behaalde een mooie 10-6 overwinning.

Eerder op de avond was Heren 2 niet in staat d’Elft te kloppen. Hoewel de ploegen elkaar tot halverwege in balans hielden (2-2, goals bvan Bram Griffioen en Rob Westgeest) was het daarna d’Elft dat uitliep naar 2-9 voordat Aquadraat weer iets kon terugdoen. Rob Westgeest tekende voor 3-9 en 4-9 maar d’Elft vergrootte nog in de laatste minuut naar 4-11 waarna Maikel Ruijgers voor de 5-11 eindstand tekende.

De Heren 4 en Heren 5 teams hadden een goede avond en wisten via respectievelijk 7-5 en 6-5 beiden de 3 punten in huis te houden. Bij Heren 4 gebeurde dit pas in de laatste 30 seconden van de wedstrijd. Bij een 5-5 stand waren het achtereenvolgens Martijn Back en JiJiannis Stravakellis die 6-5 en 7-5 aantekenden en daarmee hun team op de 1ste plaats op de ranglijst hielden. Opvallend in deze wedstrijd was dat alle 7 doelpunten van Aquadraat door een andere speler gescoord werden.
Heren 5 had grote moeite met NZ&PC en keek tot begin 4
de periode tegen een achterstand aan. Daarna kon de ploeg binnen 1 minuut 2 maal scoren (Guido van Kommer en Menno Lourens) en een marge van 2 halen. Weliswaar kwam NZ&PC snel weer terug tot 6-5 maar verder liet Heren 5 het niet komen.

Aan de dames kant waren het eerst de CM meisjes welke in actie kwam, tegen Alkemade. Die ploeg is duidelijk al een stuk verder en kon Aquadraat makkelijk van het doel weghouden. Na 0-6 halverwege de wedstrijd was het eerst Famke Dijkstra die twee maal scoorde waarna het verder Alkemade was dat de doelpunten scoorde. Met een 2-9 verlies werd de wedstrijd afgesloten.

De Dames 2 wedstrijd tegen SCOM/Zeehond kende vooral in de eerste helft van de wedstrijd amper noemenswaardige acties. Slecht één doelpunt werd er gescoord (0-1) en verder geen uitsluitingen. In de 3de periode volgden wel vier uitsluitingen, maar geen doelpunt. Pas de laatste periode was het eerst SCOM/Zeehond dat scoorde maar via doelpunten van junior Meike van der Weegen en een fraaie back-hand van Kirsten Westgeest werd het uiteindelijk een gelijkspel.
Luuk Enter 27-10-2018

Op de foto: Luuk Enter haalt uit voor het eerste doelpunt in de wedstrijd (foto Marlinda Dijkstra)

Waterpolo 13/14-10-2018

Aquadraat Heren 1 laat kans op overwinning liggen.

In Krimpen aan den IJssel was Aquadraat Heren 1 onzorgvuldig in het benutten van de kansen en liep daardoor tegen een nederlaag aan die eigenlijk de eerste drie punten had moeten opleveren.
Heren 1 speelde een actievere aanval dan de afgelopen weken en tegenstander De Lansingh moest daardoor vaak aan de noodrem trekken met een uitsluiting tot gevolg. Geen enkele van de verkregen 10 man-meer situaties wist de ploeg echter te benutten en zelf een strafworp eind 2
de periode werd niet omgezet in een doelpunt. Pas begin 3de periode kwam Heren 1 tot scoren (3-1 door Rik Speel) maar behalve afstandsschoten op paal en lat zat er weinig meer in voor Aquadraat. De Lansingh liep uit naar 5-1 en pas vlak voor het einde scoorde Teun Rutgers de tweede treffer, 5-2.

Ook Heren 2 en Heren 3 waren weinig succesvol dit weekend. De wedstrijd van Heren 2 kwam moeizaam op gang met slechts de 0-1 door Rob Westgeest in de 1ste periode en de gelijkmaker van Niemo uit Nieuwerkerk aan de IJssel in de 2de periode. De ploegen bleven in elkaars kielzog en op 30 seconden voor het eind kon Lars Bergsma de 4-4 aantekenen vanuit een strafworp. Het lukte Niemo echter nog vlak voor het eind, met een man-meer, de overwinning te behalen door de 5-4 score.
Heren 3 redde het niet in een thuiswedstrijden tegen de Plas en liep tegen neen tweede verlies op, 4-6.

Heren 4 behaalde een grote overwinning op ZPB uit Barendrecht. Na vier periodes eenrichtingsverkeer werd de wedstrijd met een 18-1 overwinning afgesloten. De helft van de doelpunten kwam op naam van Martijn Back (5x) en Kevin Noordover (4).

Een inhaalrace in de 2de periode bij de Dames 2 wedstrijd tegen Rotterdam bracht de stand terug van 5-1 naar 6-5 maar had teveel kracht gekost om door te drukken. Rotterdam wist tegendoelpunten te voorkomen en scoorde zelf nog 5 maal maar uiteindelijk een groot verlies werd geleden.
In een gelijk opgaande wedstrijd in Noordwijk stelde
Dames 3 pas in de slotfase de overwinning veilig. Met 3 doelpunten in de laatste periode, waarvan 2 in de laatste minuut, zette Danielle Kapaan een 4-7 overwinning op het bord en blijft Dames 3 meedraaien in de top van de ranglijst.

In de strijd om de eerste plaats moest het EG1 team zijn meerdere erkennen in ZVL. Beide ploegen startten ongeslagen aan de wedstrijd maat het was ZVL dat het betere spel in het water legde. Via 5-2 halverwege was precies de helft van de einduitslag gehaald. Na vier periodes was dat 10-4 en daardoor moet Aquadraat voorlopig genoegen nemen met de 2de plaats.

Waterpolo 06/07-10-2018

Dames 1 naar eerste verlies, spannende wedstrijd Heren 2

De thuiswedstrijden afgelopen zaterdag werden gestart met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 4 oktober overleden Hans van Veen. Hans was 20 jaar als vrijwilliger actief binnen de vereniging onder andere als aspiranten-coach, medeorganisator van vele jeugdkampen, jurylid bij waterpolowedstrijden en drijvende kracht achter het Oud Papier ophalen. Als ouder van twee waterpoloënde kinderen is Hans bij Z&PC Koudekerk terecht gekomen en heeft zijn steentje bijgedragen aan het goed reilen en zeilen van de vereniging. Hans was een mooi mens en een gouwe kerel en zal gemist worden.

Na een indrukwekkende stilte moest Dames 3 als eerste aan de bak en deed dat zeer fraai. Tegen Poseidon uit Ridderkerk werd scherp gespeeld en onder leiding van Danielle Kapaan en Angela Heens kende het team een sterke aanval. Via nog maar 3-2 halverwege werd het 3de part Poseidon volledig uit de wedstrijd gespeeld. Via 5-3 werd deze periode afgesloten met 8-3 waarna in de laatste periode Nina van Amsterdam en Danielle Kapaan voor de 10-4 eindstand tekenden.

Dames 2 kende een zware wedstrijd tegen naaste buur AZC. Deze geroutineerde ploeg is afgelopen seizoen gepromoveerd en gaat gestaag door met wedstrijden winnen. Tot halverwege de wedstrijd kon Aquadraat goed bijblijven (2-4) maar daarna liep AZC weg naar 2-6 na de 3de periode en 2-8 halverwege de laatste periode. Aquadraat maakte via Jantine Pracht en Karen van Amsterdam nog wel de 4-8 stand maar daarna sloot AZC de wedstrijd af met twee treffers en een 4-10 overwinning.
In deze wedstrijd maakten youngsters Famke Dijkstra en Meike van der Weegen hun debuut bij de senioren.

Ook Dames 1 moest aantreden tegen Poseidon en was tegen deze sterke ploeg niet in staat haar ongeslagen status te behouden. De Ridderkerkse dames waren vooral aanvallend niet van de bal af te krijgen. Door een enorme inspanning in het eerste deel van de wedstrijd lukte het Aquadraat tot ruim in de 3de periode bij te blijven (3-5, 2 x Anouk Rietveld en 1 x Marlinda Dijkstra). Met nog twee goals van Poseidon in het resterende deel van de 3de periode was echter de eindstand al bepaald aangezien in de laatste periode drie uitsluitingen van Poseidon door Aquadraat niet werden benut.

In de laatste thuiswedstrijd was het wederom een Aquadraat–Poseidon wedstrijd, ditmaal van Heren 2. Hierin trok het Aquadraatteam wel aan het langste einde na een spannende en fraaie wedstrijd. Poseidon wist door een veldgoal en een goed afgeronde man-meer op 0-2 te komen maar het waren Kevin Noordover, Alex vd. Schalk en Bram Griffioen die halverwege de 3de periode de ploeg op voorsprong zette. Na eerst een 3-3 waren het vervolgens midvoors Rob Westgeest en Niels Martha die de marge naar twee brachten en daarmee Aquadraat een goede uitgangspositie gaven. Via felle pressing werd Poseidon van het doel weggehouden maar toch slaagde Poseidon er weer in langszij te komen. Het slotakkoord was, door twee doelpunten uit man-meer situaties, voor wederom Rob en Niels die de eindstand van 7-5 in het voordeel van Aquadraat bepaalden.

De twee jeugdteams die dit weekend in actie kwamen behaalden beiden een grootte overwinning; het CJ1 team reisde af naar Oegstgeest en wist de Vivax jongens met 3-10 op te rollen. Topscoorders in deze wedstrijd waren Martijn Devilee en Sander Heens met beiden 3 doelpunten.
De uitslag bij het
DG1 team was zelfs nog groter. Tegen ZDHC uit Den Haag werd de eerste overwinning behaald en waren het vooral Wesley Vervark en Siemen van der Weegen die flink uithaalden. Beide scoorden 6 treffers en allebei een zuivere hattrick. Met een forse 1-15 overwinning keerde het team naar huis terug.

Bij de foto’s:

Het Dames 2 team, waarin dochter Astrid speelt, met tegenstander Poseidon ter nagedachtenis van Hans van Veen

Nagedachtenis Hans van Veen 1

Het Heren 2 team herbergt meerdere spelers die maandelijks met Hans van Veen Oud Papier inzamelden voor Z&PC Koudekerk / Aquadraat.

Nagedachtenis Hans van Veen 2

Waterpolo 29/30-09-2018

Heren 1 aanvallend niet opgewassen tegen MNC Dordrecht

Zonder basisspelers Rik Speel en Timo Dreef (beiden op vakantie) reisde Heren 1 van Aquadraat zaterdag af naar Dordrecht voor de wedstrijd tegen MNC. De ploeg werd aangevuld met oudgedienden Lars Bergsma en Bram Griffioen en had als belangrijkste taak om aanvallend de focus te leggen op de te spelen tactiek. De voorgaande wedstrijd lag daar het pijnpunt en was de ploeg niet bij machte aanvallend een vuist te maken. Deze wedstrijd ging dat, ondanks dat er nog steeds weinig gescoord werd, aanzienlijk beter. Door slordige passes en te traag reageren konden deze aanvallen echter niet afgemaakt worden en moest Heren 1 na de 1ste periode MNC al uit laten lopen.
Luc Enter scoorde in deze 1
ste periode via een strafworp nog wel de 1-1 maar pas in de 3de periode, bij een 6-1 achterstand, was het Robby Stedehouder die vanuit een goed uitgespeelde man-meer situatie het 2de doelpunt scoorde. Daarna was het nog slechts MNC dat doeltreffend was en de wedstrijd afsloot bij een 8-2 stand.

Het gepromoveerde Heren 2 team behaalde 1 punt tegen ZPB in Barendrecht. Na een vlotte 3-1 achterstand (goal Alex vd. Schalk) waarbij 3 x uit de tweede lijn middels een scherp afstandsschot werd gescoord, schakelde de ploeg over naar een strakke pressing en haalde daarmee de angel uit de Barendrechtse aanvallen. Langzaam kon de ploeg vervolgens het heft in handen nemen en via doelpunten van Bram Griffioen (2x), Lars Bergsma, Rob Westgeest en Werner Stolk zelfs halverwege de laatste periode een 5-6 voorsprong nemen. Helaas kwam ZPB vlak daarna weer gelijk en liet Aquadraat, dat via een man-meer situatie een mooie kans kreeg op de eindoverwinning, het aan zich voorbij gaan om de volledige winst te behalen.

Het Heren 3 en Heren 4 team behaalden beiden weer een overwinningen en zijn beiden nog ongeslagen. Heren 3 trad thuis aan tegen de Gouwe uit Waddinxveen en behaalde een ruime overwinning. De Gouwe kon haar eerste doelpunt pas scoren ver in de laatste periode bij een 7-1 stand. Door doelpunten van Sander Philippo (4x), Jorrit Wulffers en René Overes (beiden 2x) en Thomas Devilee kwam er een 9-2 overwinning tot stand.
Heren 4 was de sterkste in de wedstrijd tegen De Vliet (Rijswijk) maar het was een pot waarin weinig gebeurde. Naast een drietal uitsluitingen werd er totaal 4 maal gescoord waarbij drie goals van Aquadraat (Martijn Back 2x en Elwin Dreef) en dus ook drie wedstrijdpunten voor Heren 4.

De C-teams (jongens en meisjes < 15 jaar) verloren beiden hun wedstrijden. Het meisjesteam speelde in Leiden tegen ZVL en kwam in de 1ste periode via Famke Dijkstra op een 0-1 voorsprong. Het duurde tot ver in de 3de periode voordat er weer werd gescoord maar het was ZVL dat doel trof. Daarna knokte de ploeg voor wat het waard was maar was ZVL het fortuinlijkst in het afmaken; een 3-1 verlies.
Het jongensteam trof in Alkemade een te sterke tegenstander. Nadat Alkemade 5 keer had gescoord was het Lucas van Kreuningen die halverwege de wedstrijd 1-5 aantekende. Daarna ging Alkemade door met scoren en pas bij een 1-12 stand scoorde Willem Hoogwout het tweede Aquadraat doelpunt en daarmee de laatste van de wedstrijd.

Waterpolo 15/16-9-2018

Waterpolo competities gestart voor Aquadraat
Na een schitterende zomer met trainingen in het PWA-bad in Koudekerk, heeft Aquadraat de zwem- en waterpolotrainingen in De Does in Leiderdorp weer opgepakt. Tevens is afgelopen zaterdag de waterpolo-competitie weer gestart en werden de eerste 7 thuiswedstrijden gespeeld.
Dames 1 was een van deze thuisspelende ploegen en het team kende een prima hernieuwde kennismaking met de 2de klasse na de degradatie afgelopen seizoen. Tegen het fysiek sterke Katwijk kende het een moeizame start in aanvallend opzicht. Weliswaar werden er voldoende kansen gecreëerd maar schortte het in het afmaken; van de vijf opgelegde kansen werden er drie gemist. Door echter geconcentreerd te verdedigen kon Katwijk ver van het doel worden gehouden en tegendoelpunten worden voorkomen.
Halverwege de wedstrijd stond er een krappe 2-1 voorsprong op het bord maar dat werd in het tweede deel van de wedstrijd sterk verder uitgebouwd. Anouk Rietveld nam hierin het voortouw met maar liefst vijf van de zes gescoorde doelpunten. Met een verdiende 6-3 overwinning werden de eerste 3 punten in huis gehouden.

 
Voor het noodzakelijk nog verder verjongde Heren 1 team zat er geen overwinning in tegen Gouwe uit Waddinxveen. Met het stoppen van Stan Hogenboom en Melvin Noordover kende de ploeg van de zomer een flinke aderlating en zal het opnieuw moeten gaan bouwen. De Gouwe was de afgelopen jaren een tegenstander waar steeds van werd gewonnen, deze keer echter had Heren 1 moeite aanvallend voldoende kracht uit te oefenen en kansrijk te worden. De hard werkende ploeg hield onder leiding van de sterk keepende Quinten van Buul de score tot driekwart van de wedstrijd uitzicht op een beter resultaat maar in de laatste periode gaf Gouwe extra gas en sloot het de wedstrijd af met een 3-8 overwinning.

Het nieuwe CM1 team (meisjes tm. 15 jaar) trad aan tegen WZC uit Zoetermeer. Met een heel jong CM team hadden de Aquadraat meisjes daarmee gelijk een zware tegenstander die al jaren in de competitie meedraait. Desondanks wist het nieuwe team veel weerstand te bieden en met hard werken de eindstand op 1-5 te houden. Het door Aquadraat gescoorde doelpunt kwam op naam van Sanne Verboom.

Famke Dijkstra 15.09.2018

Op de foto: Famke Dijkstra (Aquadraat CM team) haalt uit voor een schot op het WZC doel

Het EG1 team (jongens/meisjes onder de 11 jaar) speelde de eerste wedstrijd tegen ZVL uit Leiden en behaalde gelijk een monsterscore. Na vier periodes stand er een 23-1 stand op het scorebord.

Daarna moest het CJ1 team (jongens tm. 15 jaar) spelen tegen AZL en hierbij waren de gasten uit Leidschendam te sterk hoewel de eindstand van 3-10 geflatteerd was.
Het naar de 2de klasse gepromoveerde Heren 2 kon het niet bolwerken tegen het ervaren Rotterdam. Hoewel de ploeg in de 3de periode terugkwam tot 7-7 na een 4-7 achterstand en het ruim 1 minuut voor tijd nog op 8-9 kwam, had Rotterdam het slotakkoord door de 8-10 te scoren.

Waterpoloverslag 15/16-12

Waterpolo – Aquadraat heren 1 behaald derde winst op rij

In een wedstrijd die zeer veel weg had van de voorgaande wedstrijd tegen de Gouwe, heeft Heren 1 van Aquadraat weer 3 belangrijke punten binnen gehaald waardoor de ploeg meedraait in de subtop van de 1ste klasse. Dames 1 veroverde 1 punt tegen middenmoter SVH, klimt daarmee net van de laatste plaats en heeft goede vooruitzichten voor de periode na de winterstop.

Door de twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden had Heren 1 zich al genesteld bij de sterkste 5 ploegen van de competitie en winst op BZ&PC zou die positie weer iets verstevigen. De ploeg startte daarom goed gefocust aan de wedstrijd en wist door een midvoor doelpunt van Timo Dreef en een afstandschot van Maikel vd. Berg, op een 2-0 voorsprong te komen. Des te belangrijker deze fase was echter dat de ploeg onder leiding van een sterk keepende Quinten van Buul verdedigend de touwtjes in handen had. Vanuit een man-meer situatie wist BZ&PC wel aan te haken maar dit was, net als vorige week, het enige doelpunt dat de tegenstander kon scoren uit wederom maar liefst 11 man-meer situaties. Luuk Enter zette in de 1ste periode uit een strafworp 3-1 op het bord en scoorde daarmee de eerste van zijn zes goals op het formulier. Na een 4-3 stand halverwege de wedstrijd kon Aquadraat in de 3de periode uitlopen naar de beslissende 7-4 voorsprong. Begin 4de periode kwam BZ&PC nog even dichtbij maar vanuit een man-meer situatie scoorde Luuk Enter 8-6 waarmee BZ&PC definitief gebroken was. Binnen de laatste minuut verzilverde BZ&PC een strafworp waarna 11 seconden voor tijd, uit de 3de man-meer situatie voor Aquadraat, Luuk Enter via een snel uitgespeelde overtalsituatie de wedstrijd afsloot op 9-7.

Tegen het in de subtop meedraaiende SVH (5de plaats) werd een doelpuntrijke wedstrijd van Dames 1 afgesloten met een 10-10 stand. Weliswaar startte de wedstrijd met een goal van SVH maar daarna nam Aquadraat de leiding en stond die tot het laatste part niet meer af. Goals van Sannen de Ridder (2x), Lieke van Amsterdam en Daniëlle Kapaan zette een 4-1 score op het bord halverwege de 2de periode. Van de twee vrouw-minder situaties overleefde het team de eerste maar kon SVH voor het verstrijken van de 2de periode tot 4-2 terugkomen. Uit een strafworp tegen Jolijn Vermeij scoorde SVH de aansluitingstreffer maar dezelfde Jolijn Vermeij zette daarna Aquadraat weer op een marge van 2; 5-3. Daarna volgde doelpunt na doelpunt elkaar op met steeds Dames 1 dat de twee of drie goals voorsprong en SVH dat de scoorde niet verder liet oplopen. De 4de periode startte slecht voor Aquadraat. Uit een overtal situatie scoorde SVH 8-7 en daarna kwam de ploeg zelfs gelijk; 8-8. De volgende vrouw-meer situatie was niet aan Aquadraat besteedt maar Anouk Rietveld scoorde van afstand wel de 9-8 waarna SVH binnen 16 seconden weer gelijk scoorde. Aquadraat had steeds meer moeite om door de fysiek sterke SVH verdediging te komen en kende ook al de nodige foutenlast waardoor Sanne de Ridder met 3 persoonlijke fouten op de kant moest blijven. Lieke van Amsterdam scoorde wel weer uit de vrouw-meer situatie maar met nog bijna 2 minuten te gaan klampte SVH weer aan, 10-10, en bleef de rest van de wedstrijd vrij van doelpunten. Met dit ene punt deed Dames 1 zich tekort, stijgt het wel een plaatsje op de ranglijst maar is het belangrijkste dat de ploeg steeds dichter op het niveau van de 1ste klasse komt en met de rentree na de winterstop van de geblesseerde topscorer Inez van Leijden potentie heeft om in de middenmoot mee te draaien.

Heren 2 behield tegen BZ&PC de ongeslagen status in een moeizaam gestarte wedstrijd. Pas in de 2de periode ging de aanval goed draaien en via doelpunten van Rob Westgeest en Bram Griffioen (ieder 4) behaalde het een prima 11-4 overwinning.

De D en E jeugdteams speelden tegen respectievelijk Katwijk en WZC uit Zoetermeer. Het DG1-team kende een goede wedstrijd tot en met de 3de periode. Er werd een 0-3 voorsprong genomen door doelpunten van Sanne Verboom, Famke Dijkstra en Sander Heens maar in de laatste periode draaide Katwijk de rollen om. Het scoorde 4 maal en behaalde daarmee een 4-3 overwinning.
Het EG1 team scoorde vorige wedstrijd 12 doelpunten en had daarmee de weddenschap met coach Nikolaj van Tol gewonnen waardoor de coach deze wedstrijd moest coachen in een originele Schotse kilt. Het weerhield de ploeg er niet van weer een flinke overwinning te boeken en WZC met 3-8 te verslaan. Thom vd. Berg, Robin Verboom, Mila Stankovic en Britt Buter scoorden ieder 2 x.

verslagen door M Kimpel

Waterpolo verslag 09/10-12

WATERPOLO – DAMES 1 VERLIEST PUNTEN IN LAATSTE SECONDEN

Het in de onderste regionen verkerende Dames 1 team van Aquadraat speelde tegen het eveneens laag geklasseerde d’Elft een ongelukkige partij. Hoewel het lang voorstond, ging letterlijk in de laatste seconden van de wedstrijd de winst naar d’Elft. Heren 1 speelde in Waddinxveen een zware wedstrijd maar kon aan het eind van de wedstrijd het water wel verlaten met drie punten op zak.

Bij de Dames 1 wedstrijd was het d’Elft dat in de 1ste periode een 0-2 voorsprong bemachtigde. Vanuit velddoelpunten scoorde de ploeg zonder dat Aquadraat daar iets tegenover kon zetten ondanks 1 maal een vrouw-meer situatie. Vanaf de 2de periode waren de rollen echter omgedraaid; via Nathalie Walraad werd de aansluiting gevonden en Sanne de Ridder zette de ploegen op gelijke hoogte; 2-2. Na een korte voorsprong van d’Elft waren het achtereenvolgens Anouk Rietveld en Daniëlle Kapaan die halverwege de wedstrijd, de eerste voorsprong voor Aquadraat op het bord zetten; 4-3.
Dames 1 was echter niet bij machte deze voorsprong te behouden, d’Elft scoorde binnen 2 minuten drie maal en met veel inzet konden, nog voor het verstrijken van het 3de part, Lieke van Amsterdam en Anouk Rietveld tot scoren komen voor het begin van de 4de periode. Met een eerste doelpunt van d’Elft, uitsluitingen en een gemiste strafworp startte de laatste periode slecht voor Dames 1. Lieke van Amsterdam scoorde vanuit een vrouw-meer halverwege de periode wel 7-7 waarna Aquadraat de kans op een voorsprong 1 minuut voor tijd (vrouw-meer) niet benutte waar d’Elft dat 2 seconden voor tijd wel deed. Door dit resultaat blijft Dames 1 op de één na laatste plaats bivakkeren maar staan de ploegen op de plekken 9 en 10 wel binnen bereik.

Met een onvolledige ploeg maar inval van oud-Heren 1 spelers Niels Martha, Alex vd. Schalk en Rob Westgeest trad Heren 1 aan tegen de Gouwe. De Koudekerks/Leiderdorpse ploeg startte voortvarend met actief aanvalsspel en creëerde zo kans op kans. Een goed keepende Gouwe goalie wist echter z’n doel lang schoon te houden en pas halverwege de 1ste periode werd het eerste en enige doelpunt gescoord van dit part. Via een bekeken lob passeerde Rob Westgeest de keeper. De vier man-minder situaties overleefde de ploeg goed door enkele fraaie onderscheppingen. De 2de periode was alleen de Gouwe bij machte te scoren (1-3) waarbij het laatste doelpunt vanuit een man-meer situatie kwam. Aquadraat kreeg, veelal door onduidelijke redenen, maar liefst 11 man-minder situaties tegen slechts 3 voor de Gouwe. De Gouwe wist hiervan slechts twee maal te profiteren terwijl Aquadraat 2 van de 3 keer scoorde. In de 3de periode kon Aquadraat zich weer terugspelen in de wedstrijd via Rob Westgeest (weer een fraaie lob) en Timo Dreef uit een man-meer. Hoewel de ploeg behoorlijk vermoeid begon te worden en 1 speler (aanvoerder Melvin Noordover) met 3 persoonlijke fouten sinds begin 3de periode mistte, kon in de laatste periode toch nog extra gas gegeven worden. NA een weer afgeslagen man-minder scoorde Rob Westgeest 3-4 vanaf de midvoorplaats en zette Maikel Ruijgers met een perfecte lob AQAUDRAAT op een marge van twee. Stan Hogenboom schoot goed in vanaf de vleugel bij de 3de man-meer situatie (3-6) waarna het nog even spannend werd toen Gouwe 4-6 scoorde met nog anderhalve minuut te spelen. Timo Dreef maakte daaraan echter een eind door 4-7 te scoren waarna het slotakkoord voor Stan Hogenboom was met een strak schot vanaf 6 meter in de kruising. Door dit fraaie resultaat stijgt de ploeg naar de 5de plaats met nog wel drie achtervolgers op korte achterstand.

Heren 2 moest aantreden tegen mede-titelkandidaat de Zijl. Vanaf begin van de wedstrijd was echter duidelijk dat Aquadraat de sterkere ploeg had. Via scores van Lars Bergsma en Bram Griffioen (ieder 2x) kwam een 0-2 en 1-4 stand in de 1ste periode op het bord. De voorsprong van 2-3 doelpunten werd behouden tot eind 3de periode waarna eerst Niels Martha via twee goals de stand op 4-9 zette en uiteindelijk Martijn van Diggele (man-meer) en Alex vd. Schalk de ruime 5-11 overwinning op het bord zetten. Heren 2 staat door dit resultaat alleen op de 1ste plaats met 5 punten voorsprong op nummer 2.

Het één na jongste jeugdteam van Aquadraat, DG1, speelde zich naar de 2de plek op de ranglijst door 6-1 winst op Sassenheim. Al na twee periodes was de stand 5-0 en dat kwam niet meer in gevaar. Alle doelpunten werden gescoord door meisjes; Meike vd. Weegen 3x, Famke Dijkstra 2x en Anne Roozendaal 1x.

Het jongste team, EG1, behaalde een ruime overwinning op Waterpolo Residentie, 14-3. In de 1ste periode zetten Mila Stankovic en Britt Buter de ploeg op 4-0 waarna in de 2de periode Robin Verboom een hattrick scoorde en er 7-2 op het scorebord stond. Nieuwe spelers Thom vd. Berg en Hugo Vonk waren in de 3de periode succesvol (9-3) waarna de laatste periode werd afgesloten met goals van Femke Huizinga, Robin Verboom (2x), Mila Stankovic en Hugo Vonk.

Op de foto: Stan Hogenboom (wit, blokkend) hier in een verdedigende actie, 2 maal scorend in de laatste periode.Stan Hogenboom - Aquadraat 2017-12-2

Geen training op 11/12-2017

Geen trainingen vanavond 

In verband met de extreme sneeuwval is het zwembad maandag 11 december gesloten. Er zijn dus geen trainingen.

Het volledige persbericht van Sportfondsen hieronder:
———-

Beste bezoeker,

Door de extreme sneeuwval zijn onze accommodaties zeer slecht bereikbaar. Voor uw en onze veiligheid hebben wij er voor gekozen onze accommodaties na 15.00 uur te sluiten. Alle zwemlessen, de Aquafit voor zwangeren les en Sporthal/zwembad verhuur komt hiermee te vervallen.

Wij zullen contact opnemen met al onze zwemleskinderen en andere bezoekers/huurders. Wij hopen u allen op tijd te kunnen bereiken.

Alvast bedankt voor uw begrip. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via info.sfl@sportfondsen.nl.

———

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Arjan Meester
namens de beheercommissie Aquadraat

Waterpolo verslag 02/03-12

WATERPOLO – AQUADRAAT HEREN 1 PAKKEN BELANGRIJKE WINST
Hoewel het seizoen pas voor 1/3 gespeeld is heeft Heren 1 van Aquadraat toch al een belangrijke winst behaald op d’Elft. Aangezien twee weken geleden nog verloren wordt van deze tegenstander die gelijkwaardig is aan Aquadraat, was het belangrijk deze keer wel winst te behalen en liefst met grotere cijfers dan de eerste editie. En dat is het team onder aanvoering van Timo Dreef gelukt.
Aquadraat had de hele wedstrijd het betere spel maar kon dat moeizaam in de score tot uitdrukking laten komen. Het resultaat van het niet benutten van de eigen kansen en d’Elft teveel ruimte geven in hun aanval. Door dit laatste moest de ploeg 3 onnodige treffers incasseren Timo Dreef en 2x Luuk Enter te danken dat het eind 1ste periode 3-3 stond. Ook het volgende part startte met een doelpunt van d’Elft voordat Aquadraat een echt gaatje wist te slaan wat de tegenstander niet meer kon overbruggen. Timo Dreef vanaf de midvoor positie en Rik Speel vanuit een man-meer situatie zetten 5-4 neer waarna Rik Speel wederom vanuit een overtalsituatie het net wist te vinden en halverwege de wedstrijd Aquadraat met 2 goals voorsprong de leiding had, 6-4.
Vervolgens duurde het tot halverwege de 3de periode, nadat eerst d’Elft op 6-5 kwam, totdat Timo Dreef zijn 3de treffer scoorde na een fraai uitgespeelde aanval waarbij hij via een snelle actie op de midvoorpositie vrijkwam, aangespeeld werd en scoorde. De 2 goals voorsprong werd tot eind 3de periode vastgehouden met een man-meer doelpunt van de even in Heren 1 teruggekeerde routinier Rob Westgeest; 8-6. De laatste periode werd d’Elft al snel de nekslag gegeven toen Melvin Noordover binnen 30 seconden de 9-6 scoorde en het met doelpunten van topscoorder Timo Dreef en Rob Westgeest 11-8 werd. Vlak voor tijd mocht Melvin Noordover de wedstrijd beëindigen na een goede break en de 12-8 score.
Door dit resultaat heeft Aquadraat Heren 1 een beter onderling resultaat met d’Elft en vindt het, met 3 wedstrijdpunten erbij, weer aansluiting met de middenmoot.
Voorafgaand aan de heren 1 wedstrijd speelde de Aquadraat jeugd een zware wedstrijd tegen WZC uit Zoetermeer. Hoewel de 9-5 eindstand anders doet vermoeden hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht en was het Aquadraat dat, ondanks het sterkere aanvalsspel, verzuimde eerder afstand te nemen. Topscoorder Luuk Enter werd door de Zoetermeerders aan banden gelegd nadat hij in de eerste 2 periode een hattrick scoorde. Daarna moest de ploeg even wennen aan deze situatie en lukte het slechts om WZC bij te blijven, 5-5 na 3 periodes via goals van Danny Philippo en Tim Roozendaal. Daarna ontsnapte Luuk Enter echter aan de Zoetermeerse dekking, scoorde wederom een hattrick en zette voor de helft van de laatste periode een 8-5 stand op het bord. Tuyk van Dam mocht vervolgens de laatste scoren (9-5) waarmee zijn 6de overwinning haalde in 9 wedstrijden.
Het Dames 2 team trad aan tegen WZC, Dames 3 tegen SVH uit Hilligersberg. Voor beide ploegen was dit een tegenstander met vooral veel ervaring maar een mindere conditie. Gevolg was twee stevige hang-en-trek wedstrijden waarbij Dames 2 uiteindelijk door een goede start, als winnaar uit de bus kwam; 7-3. Danielle Kapaan was goed voor drie goals, Kirsten Westgeest 2.
Dames 3 lukte het niet om zich letterlijk uit het hang en trek werk los te maken en moest langzaam maar zeker SVH zien uitlopen tot 1-5 voordat het laatste doelpunt van de wedstrijd door Aquadraat gescoord werd. Danique Griffioen scoorde beide treffers.